Aleksis Salusjärvi Kiiltomadon päätoimittajaksi

OLYMPUS DIGITAL CAMERALukukeskuksen julkaiseman kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato.netin uudeksi päätoimittajaksi on valittu päätoimittaja ja kriitikko Aleksis Salusjärvi. Kiiltomato julkaisee kirjallisuuskritiikkejä kotimaisesta proosasta, runoudesta sekä käännöskirjallisuudesta ja tietokirjoista.

”Kiiltomadon merkitys on sitä suurempi mitä rikkaampaa kirjallisuus on. Nyt ollaan aallonharjalla: julkaisumäärä on suuri ja poetiikassa tapahtuu paljon”, Salusjärvi sanoo. ”Kentän monimuotoistuessa kritiikin on seurattava perässä. Otan haasteen vastaan suurella innostuksella.”

Aleksis Salusjärvi (s. 1980) on kirjoittamisen maisteri, joka on toiminut pitkään kirjallisuus- ja kuvataidekriitikkona. Hän on ollut Kritiikin Uutisten päätoimittaja vuodesta 2010 ja työskentelee kulttuuritoimittajana Yleisradiossa. Salusjärvi suorittaa jatko-opintoja taidekritiikistä Jyväskylän yliopistossa.

Vuodesta 2000 ilmestynyt Kiiltomato.net on vakiinnuttanut asemansa kirjallisuuskentällä laadukkaiden kritiikkien julkaisijana sekä keskustelun herättäjänä. Kiiltomato tarjoaa vaihtoehdon niin päivälehtien kuin aikakauslehtienkin kritiikille ja nostaa esiin huomion arvoisia teoksia. Noin kuukauden välein ilmestyvät pääkirjoitukset ottavat kantaa ajankohtaisiin kirjallisuuden kysymyksiin ja ilmiöihin

Kritiikkiarkistosta löytyy reilun kymmenen vuoden ajalta yhteensä yli 2500 arvostelua.

www.kiiltomato.net