Anna Kortesalmesta Vinskin uusi toimitussihteeri

Lasten kirjallisuuslehti Vinskin toimitussihteerinä on numerosta 2/2011 alkaen kulttuuritoimittaja ja -kriitikko Anna Kortesalmi. Hän on työskennellyt myös opettajana ja teatteriohjaajana. Lisäksi Kortesalmi on mukana useissa antologioissa ja kirjoittaa paraikaa kirjallisuustieteellistä keittokirjaa.

Toimitussihteerin tehtävään tuli peräti 40 hakemusta. Valintaperusteina oli kokemus lehdenteosta, toimittajan ote, konkreettisia ideoita ja näkemyksiä Vinskistä sekä innostus lastenkirjallisuuteen.

Vinskin päätoimittajana jatkaa kirjailija Tittamari Marttinen. Vinskin toimituskuntaan kuuluvat lisäksi tutkija, kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen, sanataideohjaaja Maami Heikkinen, luokanopettaja Minna Katajamäki, kirjaston lasten- ja nuortenvastaava Marita Nuto, luokanopettaja, Netlibris-koordinaattori Henna Ylihärsilä sekä Stellatumin edustajina kustantaja Jukka Ihanus ja markkinointipäällikkö Anne Paavilainen. Vinskiä taittaa Iiris Vilkko.

Vinski on lasten ja varhaisnuorten kirjallisuuslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Vinskissä painotetaan kotimaista kirjallisuutta, mutta tutustutaan myös parhaisiin käännöskirjoihin. Suuren osan kirja-arvioista kirjoittavat lapset itse.