Anna lahjaksi lukuseikkailu Lukuviikolla 17.-23.4.

Koko Suomi juhlii lukemista jälleen Kirjan ja ruusun päivän kanssa samalla viikolla. Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana koulut, kirjastot ja muut kirja-alan toimijat ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen.

Lukuviikko täyttää nyt 40 vuotta: Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Se muutettiin Lukuviikonlopuksi vuonna 1986. Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997.

Tänä vuonna Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko haastaa kaikki paljastamaan omat suosikkikirjansa ja vinkkaamaan lempikirjansa eteenpäin. Minkä kirjan sinä haluat antaa lahjaksi ja kenelle?Tulo

Tulosta Lukuviikon lahjakortit kirjavinkkaukseen:

Täytä kortti ja lahjoita se kirjavinkkiä kaipaavalle TAI Laita oma kirja kiertoon ja täytä sen väliin suosittelukortti TAI Täytä kortti kirjastossa ja jätä suosittelemasi kirjan väliin. Tulosta kortit Lukuviikon sivuilta.

Lukuviikon tulostettava juliste (A3) Tulosta kirjaston seinälle Lukuviikon juliste – valittavana kolme raikasta ilmettä. Tulosta julisteet ja tutustu muihin materiaaleihin Lukuviikon sivuilta.

Tapahtumakalenterista vinkkejä osallistumiseen

Tänä vuonna Lukuviikko järjestetään osana koko vuoden kestävää Suurta lukuseikkailua. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille. Lukuviikon aikana Lukukeskus järjestää kirjailijavierailuja ympäri Suomea – tilaa kirjailijavierailu täältä.

Tutustu muihin Lukuviikon aikaisiin tapahtumiin Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenterissa.