Arvostettu lukutaitotutkija William G. Brozo Lukukeskuksen vieraaksi Suomeen

Brozo

 

Kansainvälisesti arvostettu lukutaitotutkija, professori William G. Brozo vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa 8.9.-13.9.  Hän on erikoistunut tutkimaan poikien sitoutumista lukemiseen.

 

”Nuorten ja erityisesti poikien lukutaito on ajankohtainen huoli. PISA- ja PIRLS-tutkimusten mukaan Suomessa tasoero tyttöjen ja poikien lukutaidossa on huomattavasti suurempi kuin esimerkiksi muissa Euroopan maissa. Yli 30 vuotta nuorten kanssa työskennellyt Brozo on tehnyt uraa uurtavaa tutkimusta siitä, miten poikien lukumotivaatiota ja sitoutumista lukemiseen voidaan parantaa”, Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Anu Laitila sanoo.

 

William G. Brozo toimii parhaillaan lukutaidon professorina Yhdysvalloissa, George Masonin yliopistossa Viriginassa. Aiemmin hän on mm. opettanut lukemista ja kirjallisuutta yläkoulu- ja lukioikäisille. Brozo on työskennellyt erityisesti maahanmuuttajataustaisten nuorien parissa Yhdysvalloissa. Hänen teoksensa To Be a Boy, To Be a Reader: Engaging Teen and Preteen Boys in Active Literacity tarjoaa välineitä poikien lukumotivaation sekä aktiivisen ja kestävän lukuharrastuksen lisäämiseksi.

 

Brozo työskentelee myös kansainvälisten PISA- ja PIRLS-tutkimusten työryhmissä. Hän kiertää säännöllisesti ympäri Eurooppaa ja USA:ta puhumassa nuorten lukemisesta.

 

William G. Brozo esiintyy Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston Läsmöten-seminaarissa 9.9. Lukukeskuksen vieraana 11.9. Helsingissä sekä Ålands Högskolanin kutsumana Maarianhaminassa 10.9.

 

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anu Laitila, 0405647194, anu.laitila@lukukeskus.fi

 

Järjestäjät: Lukukeskus – Läscentrum ry, Kustannusosakeyhtiöt Tammi ja WSOY