Författarbesök sammanför författaren med läsaren

Läscentrum förmedlar författarbesök till skolor, bibliotek, kulturevenemang, fester och andra privattillställningar. Vi förmedlar mer än 1000 författarbesök per år.

I Läscentrums bokningstjänst hittar du en lämplig författare. Det är lätt att bläddra bland författarna och göra en bokning. Läscentrums kulturproducent sköter arbetet med att ta reda på författarens tidtabell, detaljer kring besöket och sköter faktureringen.

En författargäst passar undervisningen i många ämnen

I modersmålsundervisningen talar författaren om skrivarbetet, fantasi och sin egen produktion. Man kan också närma sig litteraturen längs nya vägar, med andra verktyg, till exempel i verkstäder med författare. En verkstad kan dras av en serietecknare, en översättare eller en pjäsförfattare. En fackboksförfattare som till exempel en historiker kan uppträda i ämnesundervisningen. En lyriker kan ha intressanta synpunkter på matematik.

Några exempel:

Hanna Lundström talar gärna om och kring småbarnspoesi.

Linda Bondestam, som illustrerar för många olika åldrar ställer gärna upp i både bildkonst- och modersmålsundervisningen.

Mårten Westö har talat om sitt arbete som översättare. Han utkommer med en bok om familjen Eremenko i höst.

Milena Parland och Sara Razai talar gärna om kultur och etnicitet. Razai ger ut en bok med titeln Djävulen är en lögnare i höst.

Henrika Ringbom och Heidi von Wright spinner gärna på ämneskombinationen lyrik och matematik, matematik i lyriken och lyrik i matematiken.

I Läscentrums portal hittar du mer än 600 författare. Bokningstjänsten omfattar fakta om författare inom många olika genrer, serieförfattare, romanförfattare, lyriker och manusförfattare. Du kan söka författare efter till exempel genre eller ort. Portalen gör bokningen enkelt och lätt. Läscentrum förhandlar om tidpunkt, arvode, resesätt och andra praktiska detaljer. HÄR kan du boka ett författarbesök.