Haku vuoden 2013 Kirjailija joka kouluun –hankkeeseen on käynnissä!

Kirjailija joka kouluun -projektissa lasten- ja nuortenkirjailijat esiintyvät peruskouluissa, keskustelevat oppilaiden kanssa ja puhuvat lukemisen merkityksestä. Tänä vuonna projekti kohdistetaan Väli-Suomeen eli Vaasan, Seinäjoen, Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun alueille. Kiertueet toteutetaan syksyllä tai mahdollisesti jo tänä keväänä, koulujen aikataulujen mukaan.

Jos koulunne on kiinnostunut hankkeessa, toimitattehan vastausviestissä seuraavat tiedot sähköpostitse Eveliina Laurilalle osoitteeseen eveliina.laurila@lukukeskus.fi mielellään 17.4. mennessä:

-Hankkeesta kiinnostuneiden koulujen nimet yhteystietoineen ja kohderyhmän oppilaiden lukumäärä.
-Koulu(je)n yhteyshenkilön nimi, sähköposti ja puhelinnumero (mikäli eri kuin sivistysjohtaja).
-Halutessanne perustelut, miksi toivotte vierailua.

Kunnan/koulun omavastuuosuus määräytyy oppilasmäärän mukaan (1 e / oppilas). Loppuosuus kirjailijoiden palkkio-, matka- ja majoituskuluista katetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Kouluilta edellytämme vierailuihin valmistautumista ja sähköiseen palautekyselyyn vastaamista.

Kirjailijat varmistuvat keväällä.

Tavoitteena on saada kirjailija vähintään yhdeksi päiväksi jokaiseen hankkeesta kiinnostuneeseen kuntaan. Jos halukkaiden määrä on suuri tai maantieteelliset seikat kiertueen kannalta mahdottomat, ei kaikille kiinnostuneille voida valitettavasti vierailua järjestää.

Syyslukukaudella järjestetään mahdollisesti ruotsinkielisiä vierailuja, joista tulee lisätietoa keväällä. Vierailuja koordinoi Barbo Enckell-Grimm, barbro.enckell-grimm(a)lukukeskus.fi, (09) 7746 1166.

Vastaamme kysymyksiin mielellämme!

Eveliina Laurila
Projektikoordinaattori
Kirjailija joka kouluun –hanke
eveliina.laurila(a)lukukeskus.fi
(09) 7746 1155

Mikä Kirjailija joka kouluun?

Lue täältä miten vuoden 2012 ensimmäinen kiertue meni!