Kirjailijan voi tilata napin painalluksella

Lukuviikko 23.-29.4.2012:  Kaiken maailman kirjoja

Kirjailijan voi tilata nyt napin painalluksella
Lataa tietokirjallisuuden oppituntivinkit verkosta

Kirjan ja ruusun päivästä alkaa Lukuviikko. Se on lukemisen teemaviikko, jolloin Lukukeskus tarjoaa maksuttomia oppituntivinkkejä kouluille ja kannustaa kirjastoja järjestämään tapahtumia.
Oppituntimateriaalit koostuvat tänä vuonna tietokirjallisuuden tehtävistä ala- ja yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Vinkit voi ladata Lukukeskuksen verkkosivuilta.

Uusi kirjailijatietokanta on avattu. Tietokannassa on 300 vierailuja tekevää kirjailijaa, kääntäjää, käsikirjoittajaa, sarjakuvantekijää ja muuta kirjallisuuden ammattilaista tautatietoineen. Tietokantaa voi selata maksutta, ja tilaaminen on helppoa. Lukukeskus välittää vuosittain noin 700 kirjailijaesiintymistä eri puolille Suomea.

Lasten kirjallisuuslehti Vinski ja nuorille suunnattu Lukufiilis pureutuvat tietokirjallisuuteen Lukuviikon numeroissa. ”Lapsen tietokirja on tietoa leikin varjolla. Kaikkea ei tarvitse selittää. Tavoite on, että kiinnostus herää”, luonnehtii uudistuneen Vinskin haastattelussa Mauri Kunnas. Lukufiiliksen kolumneissa Esko Valtaoja kuvaa kirjojaan rakkauskirjeiksi maailmalle, ja Oras Tynkkynen kertoo mitä tekisi toisin, jos voisi palata kouluaikoihin.

Lukukeskus ja sen julkaisemat lehdet ovat sosiaalisessa mediassa. Liity Lukukeskuksen, Vinskin, Lukufiiliksen tai Kiiltomadon faniksi Facebookissa!

Suomalaisten kirjallisuuden alan järjestöjen Myytti lukukansasta? -blogia voi seurata osoitteessa: http://www.myyttilukukansasta.fi

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anu Laitila
anu.laitila@lukukeskus.fi
puh. 040 5647194

dev.mediapool.fi/lukukeskus
www.kiiltomato.net