Kirjailijavierailu elävöittää yläkoulun oppitunteja

Kirjailijavierailu on tutkitusti toimiva keino innostaa lasta tai nuorta lukemisen ja tekstien pariin. Vierailut sopivat monenlaiseen oppimiseen: äidinkielen tunnilla kirjailija voi kertoa kirjoittamisesta, inspiraatiosta, kirjailijan ammatista ja omasta tuotannostaan. Tietokirjailija sopii moneen oppiaineeseen aiheesta riippuen.

 

Toiminnallisempi tapa tutustua kirjallisuuteen ovat sanataidepajat

Unesta tarinaksi -työpajassa työstetään Nadja Sumasen johdolla sanalliseen muotoon oma uni.

Hahmoihin keskittyvissä työpajoissa pohditaan, miten luodaan koukuttava hahmo ja tutustutaan hahmon avulla tarinankerrontaan. Antti Halme tarjoaa sankarityöpajoja, Tuutikki Tolonenkummitustyöpajoja, Kaisa Happonen hahmojen rakentumiseen keskittyviä pajoja ja Tapani Bagge sekä Jarkko Sipilä dekkarityöpajoja.

Lavarunous-vierailuilla ja -työpajoissa lavarunoilijat kertovat innostavasti ja inspiroivasti omasta työskentelystään ja siitä, kuinka on esimerkiksi itse mahdollista sekä kirjoittaa että esittää lavarunoutta. Vierailuilla on mahdollista myös kuulla heidän omasta matkastaan lavarunouden parissa sekä tekijöiden omia, taidokkaasti kirjoitettuja ja esitettyjä runoja.

Kaisa Happosen ja Karri Miettisen eli räp-artisti Palefacen Revi se -työpajassa ysiluokkalaisille ja lukioon käsitellään runoa ja sen mahdollisuuksia oman mielipiteen ilmaisussa sekä testataan sanojen ja sanavalintojen voimaa.

Fanifiktio -työpajan ohjaavat Erkka Mykkänen ja Vilja-Tuulia Huotarinen.

Lukukeskuksen tilaajapalvelusta löydät myös kuvatyöpajat, käännöstyöpajat ja käsikirjoitustyöpajat. 

Kirjailija voi vierailla luokassa myös virtuaalisesti

Virtuaalisella vierailulla kirjailija on omalla työhuoneellaan tai siellä päin maailmaa, missä sattuu juuri silloin olemaan. Kirjailija näkee ja kuulee videoyhteyden kautta yleisönsä, ja yleisö vastaavasti kirjailijan. Lisäksi osapuolet voivat keskustella chatin kautta ja jakaa kuvamateriaalia. Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni.

 

Lukukeskuksen tilaajapalvelussa on valittavissa yli 800 kirjoittamisen ammattilaista ympäri Suomen kaunokirjailijoista käsikirjoittajiin ja kuvittajiin. Palvelun kautta tilaaminen käy vaivattomasti.

Lue lisää ja tilaa kirjailija: www.lukukeskus.fi/kirjailijavierailut