Kirjan vuosi 2015

Kirja-ala viettää vuonna 2015 Kirjan vuotta. Kirjan vuosi on kansallisesti merkittävä hanke, joka kutsuu kaikenikäiset kirjojen äärelle ja näkyy ja kuuluu koko maassa. Kirjan vuosi jatkaa suomalaisen kirjallisuuden juhlintaa, joka alkaa jo tänä vuonna Frankfurtin kirjamessuilla, missä Suomi on teemamaana.

Kirjan vuosi nostaa kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä. Kirjan vuonna kampanjoidaan kirjan ja lukemisen puolesta; vuosi yhdistää kirja-alan toimijoita yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Kirjan pariin kannustetaan entisiä ja uusia lukijoita. Kirjoja ja kirjailijoita tuodaan yhä enemmän näkyviin suomalaisessa yhteiskunnassa ja jo olemassa olevat kirjallisuustapahtumat kootaan yhteen, jotta yleisö löytäisi ne entistä paremmin. Kirjan vuoden tavoitteena on myös innostaa ihmisiä itse järjestämään lukemiseen liittyviä tapahtumia ja toimintaa. Idea kirjalle omistettavasta juhlavuodesta on alun perin kirjailija, professori Laila Hirvisaaren.

Kirjan vuosi -hanketta koordinoi Kirjan vuosi ry, jonka perustivat Kirjakauppaliitto, Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen Kustannusyhdistys.

www.kirjanvuosi.fi