Koko perheen kirjafestarit Annantalossa 26.8.

Runokuun ja Suuren lukuseikkailun yhteinen tapahtuma kutsuu Annantalolle nauttimaan festivaalitunnelmasta, kirjapiknikistä sekä innostavasta ohjelmasta ja työpajoista. Samalla Annantalolla on mahdollista tutustua myös Pikku kakkosen juhlavuoden näyttelyyn, nauttia Syödään yhdessä -ruokakojujen annista sekä Kaupunginkirjaston Kirjastofillarin satutuokioista. Suomen PEN:in ohjelmassa esiintyvät kirjailijat Salla Simukka ja Malin Kivelä.

Yhteistyössä: Nuoren voiman liitto, Annantalo, Lukukeskus, Sydkustens ordkonstskola, Gigglebug, Syödään yhdessä, Suomen PEN

Lasten runokuun lukuseikkailu Annantalossa
l
a 26.8. klo 12-15

Annankatu 30, Helsinki

Nonstop-ohjelma klo 12-15

Naamaralli
Pistäydy pelaamaan Naamarallia! TV:stä tutun Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli on hassuttelupeli lapsille ja aikuisille. Tavoitteena on matkia animaatiohahmojen ilmeitä ja tunnetiloja. Tervetuloa pelaamaan ja testaamaan kuka on perheesi paras naaman vääntelijä! Saat pelin jälkeen muistoksi postikortin omista ilmeistäsi._

Työpaja: Kaveriketju
Sarjakuvakeskuksen työpajassa saa piirtää oman hahmon, jolle keksitään oma ystävällinen voimalause. Hahmot kiinnitetään käsistään kiinni ketjuksi. Muistoksi voi piirtää sarjakuvan, jossa hahmo käyttää voimalausettaan. Paja on suunnattu noin 4-14 -vuotiaille, se on maksuton ja kaikille avoin.
Työpajan ohjaa Hannele Richert.

Työpaja: Elovinkkaus
Elovinkkaus-työpajassa lapset ja vanhemmat pääsevät sanataiteilemaan yhdessä kohti onnellista elämää. Työpajassa luodaan perheen karttoja, joilla hahmotetaan menneen ja tulevan mutkia, yhtymäkohtia ja seikkailuja. Lisäksi lapset ja aikuiset saavat tilaisuuden tarjota toisillaan vinkkejä elämän varrelle. Minkälaisia elämänohjeita sinä antaisit vanhempana lapsillesi tai itsellesi lapsena? Miten lapsesi neuvovat ja rohkaisevat sinua kohti onnellista elämää? Kaikki innokkaat lapset ja vanhemmat ovat tervetulleita työpajaan kirjoitustaidoista riippumatta.
Työpajan ohjaa sanataide- ja kirjallisuusohjaaja Jenni Hurmerinta, joka on tehnyt sanataidetyötä vuosien ajan eri-ikäisten ihmisten kanssa vauvoista vanhempiin sekä isoisovanhempiin.

Työpajat

Vauvojen lorupaja
klo 12.30, 13.30 ja 14.30
Lorupajassa loruttelemme ja leikimme perinteisten ja uudempien lastenrunojen tahtiin. Iloisissa loruleikeissä käymme läpi vauvan kehon päästä varpaisiin. Mukana on myös rauhallisempia loruja, jotka sopivat vauvan ensimmäisiksi iltasaduiksi, osaksi iltarutiineja. Lorupaja on suunnattu 0–12 kk ikäisille yhdessä vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Lorupajan kesto on noin puoli tuntia.
Lorupajan ohjaa Anna-Liisa Ahokumpu.

Koko perheen satujooga
klo 12 ja 14
Satujooga-harjoituksessa koko perhe pääsee tutustumaan joogaan ja matkaamaan itsessään joogasadun keinoin. Noin puolen tunnin mittainen harjoitus sopii 3-11-vuotiaille vanhempineen. Eikä huolta! Ne, jotka luulevat olevansa liian vanhoja saduille, voidaan harjoituksen aluksi taikoa hiukan nuoremmiksi.
Satujoogan ohjaa tuottaja ja lastenjoogaohjaaja (Barnyoga.com) Veera Koivaara.

Ystävyys-työpaja
klo 13-14.30
Hurdan är en god vän? Millainen on hyvä ystävä?
Vi skapar fantasifulla djurkompisar. 5-9-vuotiaille suunnatussa työpajassa luomme mielikuvituksellisia eläinystäviä.
Työpajan ohjaa Iréne Poutanen.

Ulkolavan ohjelma

Klo 12 Pikku kakkosesta tutun Tuomo Rannankarin konsertti

Klo 13 Wilson Kirvan satutuokio

Klo 14 Keppariratsastustunti

 

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin

Kuvituskuva: Anne Vasko