Koti >

Kirjailijavierailut-liittymislomake  Lukukeskuksen vierailupalvelun kirjailijatiedot  Kiitos, että esittelysi on mukana Lukukeskuksen vierailupalvelussa ja olet näin edistämässä lukemista ja kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan!

  Vierailupalvelun tärkein sisältö on ajanmukaiset ja päivitetyt esittelynne. Päivitäthän säännöllisesti oman esittelysivusi ja varmistat, että se on ajantasalla. Voit lähettää meille pieniä päivitettäviä tietoja sähköpostilla: suvi.alanko(at)lukukeskus.fi

  Jos täytät lomaketta ensimmäistä kertaa tai haluat päivittää tietojasi useampaan kohtaan, täytäthän kaikki pyydetyt kohdat ja vastaat kysymyksiin siinä muodossa, kuin haluat vastauksien näkyvän tietokannassa.

  Lukukeskus vie tiedot varsinaiseen vierailupalveluun, uudet tiedot eivät siis ole heti näkyvissä. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja: suvi.alanko(at)lukukeskus.fi. Tällä hetkellä käsittelyaikamme on n. kolme viikkoa.

  Emme luovuta kirjailijavierailupalveluun liittyvän henkilön yhteystietoja kolmansille osapuolille ilman perusteltua syytä. Luovutamme esiintyjän sähköpostin ja puhelinnumeron tilaajalle yhteydenottoa varten, kun sopimus vierailusta on tehty.

  Valitse yksi tai useampi laji / kategoria. Tilaajat voivat hakea esiintyjiä tietyn lajin mukaan. Lukukeskus myös hyödyntää tietoa tilastoidessaan eri vierailujen tilausmääriä ja kehittäessään esimerkiksi eri lajien näkyvyyttä palvelussa. Voit valita myös useamman kategorian, jos tuotantoosi kuuluu eri lajien teoksia.  Kenelle ja minkä ikäisille kirjoitat, mikä on kirjojesi pääasiallinen kohderyhmä? Merkitsethän sen kategorian, jolle julkaistut teoksesi on kohdennettu. Esimerkiksi koulut hakevat esiintyjiä ensisijaisesti ikäryhmän mukaan sellaisista kirjailijoista, joilta on saatavilla omalle luokka-asteelleen sopivia teoksia. Merkitsethän siis kategorian mahdollisimman tarkasti. Jos kirjoitat sekä lapsille tai nuorille että aikuisille, voit merkitä useamman kategorian.


  Minkälaisissa paikoissa ja tilaisuuksissa olet valmis esiintymään?


  Minkälaisia vierailuja teet, mikä on vierailusi sisältö? Valitse halutessasi useampi vaihtoehto.


  **Oletko valmis tekemään pyydettäessä virtuaalivierailuja?
  Lue lisää virtuaalivierailuista täältä https://lukukeskus.fi/kirjailija-kaukaa-lahelle/

  Yksi lause, jolla kuvailet itseäsi kirjailijana ja ennen kaikkea esiintyjänä. Huomioithan, että tämä lause näkyy tilaajalle ennen kuin hän mahdollisesti avaa koko esittelysivusi. Tämä on markkinointilause, johon kannattaa panostaa. Maksimi merkkimäärä 140 merkkiä.

   

  Mallikuva

  Esimerkki profiilin esikatselusta.

  Kuvaus itsestä kirjailijana, kerro perustiedot tiiviisti mutta kattavasti: minkälainen on taustasi kirjailijana ja esiintyjänä, minkälaisia vierailuja olet ehkä aiemmin tehnyt, minkälaisia teemoja ja lähestymistapoja sisältyy vierailuihin.Voit kertoa itsestäsi halutessasi myös ruotsiksi tai englanniksi.


  Lukukeskukselta kysytään säännöllisesti puhujia lukemisen edistämistyöhön, tai toivotaan esimerkiksi kouluvierailulla pidettävän esillä myös lukemisen merkitystä ja iloa. Merkitse tähän kohtaan, jos olet valmis toivottaessa puhumaan myös laajemmin lukemisen merkityksestä. Mahdolliset tilaustoiveet käydään aina läpi tapauskohtaisesti esiintyjän kanssa.


  Esim. mistä aiheista olet valmis puhumaan, millaisia työpajoja tai luentoja voit tarvittaessa pitää, mitkä ovat erityisalueitasi – eli mitä tarjoat tilaajalle/mitä tilaaja voi sinulta odottaa tai toivoa? Voit ottaa virikkeitä toisten kirjailijoiden vastauksista. Innostava ja mahdollisimman informatiivinen kuvaus vierailujen sisällöistä auttaa tilaajaa.


  Merkitse tähän linkki sivulle, johon päivittyvät mahdollisimman ajantasaiset tiedot teoksistasi, esimerkiksi kustantamosi esittelysivulle. Vaihtoehtoisesti voit myös listata teoksesi (jos teoksia on useita, tuoreimmat teokset esimerkiksi viiden viimeisen vuoden ajalta tai esimerkit merkittävimmistä teoksista riittää.) Merkitse teokset allekkain seuraavasti: ”Teoksen nimi, ilmestymisvuosi, kustantaja”. Tilaajat haluavat tutustua teoksiin ennen vierailua, siksi ajanmukainen teoslista on tärkeä. Päivitäthän siis tiedot aina tarvittaessa.


  Onko tiedossasi pidempi (noin yli kuukauden) ajanjakso, jolloin et ole käytettävissä vierailuihin? Haluamme tarjota niin tilaajille kuin kirjailijoille mahdollisimman vaivatonta palvelua. Tieto pidemmistä poissaolojaksoista helpottaa meidän työtämme sekä vähentää turhia pyyntöjä ja yhteydenottoja sinulle päin. Merkitsethän siis tähän tiedossasi olevat pidemmät poissaolojaksot. Voit myös merkitä useamman pätkän. Tieto ei näy suoraan tilaajille, vaan on tarkoitettu Lukukeskuksen sisäiseen käyttöön.  Kuva*

  Kuva: Varmistathan, että palvelussa on ajantasainen ja hyvälaatuinen kuva. Kirjailijat näkyvät ensisijaisesti kuvallaan palvelun hauissa ja nostoissa, minkä vuoksi palveluun ei lisätä esittelyjä ilman kuvaa. Useat vierailujen tilaajat haluavat myös markkinoida vierailuasi omissa kanavissaan. Tilaajat käyttävät siihen lataamaasi painokelpoista kuvaa. Jos mahdollista, pyydä siis kustantajalta painokelpoinen kuva ja lupa sen jakamiseen.

  Maksimi tiedostokoko 15 Mt, suositeltava tiedostomuoto jpg, mielellään RGB-muodossa.


  Mallikuva

  Malliprofiilikuva. Huomaathan että kuva on vertikaalinen.

  Tietoja säilytetään ainoastaan Lukukeskuksen vierailupalvelun ylläpitoon eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Lähetetyt viestit liittyvät tilaajapalveluun ja sen toimintaan kirjailijan näkökulmasta. Emme lähetä mainos- tai markkinointiviestejä. Tilaajapalvelun rekisteriseloste: www.lukukeskus.fi/kirjailijavierailut/tilaajapalvelun-rekisteriseloste/


  Huom! Lomakkeen lähetyksessä voi kestää kauan, älä paina nappia uudestaan kun lähetys on käynnissä