вински! Vinski ilmestyy suomeksi ja venäjäksi

Vinski on Lukukeskuksen julkaisema, 7–12-vuotiaiden oma kirjallisuuslehti, joka innostaa lukemaan, kirjoittamaan, ajattelemaan kriittisesti ja kiinnostumaan laajasti kirjallisuuden kentästä. Valtaosan Vinskin jutuista kirjoittavat lapset itse. 26.11. ilmestyy Vinskin pitkään valmisteltu suurhanke: lehti julkaistaan yhtä aikaa kahtena eri painoksena, suomeksi ja venäjäksi.

Teemana ovat sadut. Lehdessä kerrotaan mm. venäläisten kansansatujen ihme-esineistä sekä erillisessä teema-artikkelissa satujen historiasta ja rakenteista. Muita lehdessä käsiteltyjä aihepiirejä ovat mm kääntämisen kummallisuudet. Lehti sisältää lasten mielipiteitä, omia tekstejä, kauhutarinoita, arvoituksia, vitsejä sekä tietenkin runsaasti kirja-arvioita ja kirjavinkkejä. Kirjailija-haastattelussa on Me Rosvolat -kirjailija Siri Kolu sekä venäläinen kuvittaja Zina Surova, joka antaa ohjeet Taikatalon askartelemiseen.

Kaksikieliseen numeroon ovat kirjoittaneet lukemattomat lapset ja nuoret Suomessa ja Venäjällä. Lehdessä on erikoisesti kiinnitetty huomiota siihen, että mahdollisimman moni lehdessä esiteltävistä kirjoista on saatavissa kummankin maan kirjastoissa ja kirjakaupoissa.

Erikoisnumero on tehty yhteistyönä Espoon kaupunginkirjaston Matroskin-hankkeen kanssa.

Tilaa Vinski erikoishintaan!
Suomenkielisen Vinskin voit tilata kätevästi nettilomakkeella Lukukeskuksen sivuilta: http://lukukeskus.fi/vinskin-tilauslomake/
Huom.! venäjänkielistä numeroa voit tilata erikoishintaan 5 € / kpl suoraan Lukukeskuksesta: tilausta varten lähetä seuraavat tiedot osoitteeseen asiakaspalvelu@lukukeskus.fi:
Tilaajan nimi, osoite, puhelinnumero, s-postiosoite
Lehden saajan (jos eri kuin tilaaja) nimi ja osoite

Vinski on Lukukeskuksen julkaisema, 7–12-vuotiaiden kirjallisuuslehti, joka innostaa lukemaan, kirjoittamaan, ajattelemaan kriittisesti ja kiinnostumaan laajasti kirjallisuuden kentästä. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti tarjoaa tietoa kirjallisuudesta, kirjailijoista ja kuvittajista sekä monenlaista aihepiiriinsä liittyvää tekemistä ja pohdittavaa. Samalla se on myös lukevien lasten yhteisö ja foorumi. Lapset kirjoittavat itse suurimman osan lehden aineistosta. Päätoimittaja on lastenkirjailija Reetta Niemelä ja vastaava toimittaja, toimitussihteeri, lastenkirjailija Tuutikki Tolonen. Vinskin tausta-asiantuntijoihin kuuluu lastenkirjallisuuden asiantuntijoita tutkimuksen, informatiikan ja kasvatustieteen parista.