Lastenkirjainstituutti viettää lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikkoa 7.-13.11.

Lastenkirjainstituutti yhteistyökumppaneineen tarjoaa upean kattauksen tapahtumia sekä asiantuntijoille että lapsiperheille 7.-13.11.2016.

7.-8.11. Nordic E-Stories -seminaari
Tampereen pääkirjasto Metsossa pureudutaan lastenkirjallisuuden sähköistymisen nykytilaan ja tulevaisuuteen kansainvälisessä Nordic E-Stories -seminaarissa. Seminaari kokoaa yhteen tutkijat, kustantajat, kirjastoalan alan ammattilaiset, pedagogit ja lastenkirjallisuuden tekijät. Seminaarin tavoitteena on paitsi käsitellä elektronisia lastenkirjoja myös pohtia miten lukuharrastus voi elää digitaalisissa toimintaympäristöissä ja miten esimerkiksi kirjastot ja koulut voivat hyödyntää digitaalisaatiota työssään.

Lisätiedot: www.lastenkirjainstituutti.fi/nordicestories

7.-13.11. Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta
Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä koordinoivat yhteistyössä toista kertaa järjestettävää lastenkirjallisuusfestivaalia Tampereella ja sosiaalisessa mediassa 7.-13.11. Viikon aikana erilaisia sanataidepajoja, kirjailijakohtaamisia ja lasten tekstinäyttelyitä on tarjoilla runsain mitoin. Viikon päätapahtuma, Yökylässä-sanataidefestivaali järjestetään lauantaina 12.11. Lastenkulttuurikeskus Rullassa ja Finlaysonin alueella. Tapahtuman vieraina nähdään mm. kirjailijat Kirsi Kunnas, Tuutikki Tolonen, Magdalena Hai ja Laura Ertimo. Lasten tekstit valtaavat Tampereen katukuvan ja sosiaalisen median viikon aikana Yökaupunki-näyttelyssä.

Lisätiedot: www.kirjalitta.fi

7.-30.11. Kid E-Lit -näyttely pääkirjasto Metsossa Tampereella
Pohjoismaisia lastenkirjasovelluksia esittelevä näyttely tarjoaa monenlaisia kokemuksia tableteille ja älypuhelimille suunniteltujen lasten- ja nuortenkirjojen parissa. Näyttelyssä pääsee muun muassa tutustumaan teokseen, jonka henkilöhahmot lukija joutuu herättämään äänellään.

Lisätiedot: www.lastenkirjainstituutti.fi/kidelit

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:
Paula Halkola, toiminnanjohtaja
Lastenkirjainstituutti
p. 050 4632 786
www.lastenkirjainstituutti.fi