Lukufiilis-lehden uudeksi päätoimittajaksi kirjailija Terhi Rannela

Tamperelainen toimittaja ja kirjailija Terhi Rannela (s. 1980) aloittaa kirjallisuuslehti Lukufiiliksen uutena päätoimittajana vuoden 2014 alusta. Lukukeskuksen julkaisema Lukufiilis on Suomen ainoa nuorten oma kirjallisuuslehti. Valtaosan lehden jutuista kirjoittavat nuoret eri puolilta Suomea.

Aktiivinen kirjallisuustoimija Terhi Rannela on julkaissut 14 teosta, joihin kuuluu niin nuortenromaaneja, fantasiatrilogia kuin historiallinen romaanikin. Toimittajana Rannela on työskennellyt mm. nuortenlehti Demissä, tällä hetkellä hän toimittaa Suomen Kirjailijaliiton Kirjailija-lehteä Jani Saxellin kanssa sekä kirjoittaa kolumneja muun muassa Kalevaan ja Karjalaiseen. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi freelance-toimittajaksi vuonna 2008. Rannela myös vierailee Lukukeskuksen välittämillä koulu- ja kirjastovierailuilla aktiivisesti.

”Lukufiilis antaa raikkaalla tavalla äänen nuorille kirjoittajille. Se on arvostettu ja pitkään lukemani lehti, jonka ruoriin tartun innolla. Jatkossa haluaisin yrittää innostaa erityisesti lukemista kaihtavat nuoret pojat avaamaan kirjallisuuslehden ja sen myötä kirjan”, Rannela sanoo.

”Lukufiilistä on ollut hieno tehdä nämä vuodet ja luopuminen on haikeaa. Nyt on kuitenkin aika keskittyä täysillä muihin töihin ja antaa tilaa uusille tekijöille ja ideoille. Terhin luotsattavaksi on ilo jättää ainutlaatuinen lehti”, sanovat Lukufiiliksen nykyinen päätoimittaja ja toimitussihteeri Vilja-Tuulia Huotarinen ja Salla Simukka.

Rannela aloittaa pestinsä vuoden 2014 ensimmäisestä numerosta. Lukufiiliksen toimitussihteerinä toimii jatkossa Lukukeskuksen tiedottaja Saara Oranen.