Lukufiilis on nuorten oma kirjallisuuslehti

Lukufiilis on lukio- ja yläasteikäisten oma kirjallisuuslehti. Verkkolehdessä julkaistaan tuttuun tapaan kirja-arvosteluja, kirjailijahaastatteluja, kilpailuja ja kirjoitusvinkkejä.

Lukufiilis kutsuu kaikkia 13-18-vuotiaita kirjoittajia! Opettaja, kannusta oppilaita mukaan seuraamaan ja tekemään uutta kirjamediaa! 

Lukufiilis on hieno lehti, joka on jo kauan tarjonnut nuorille kirjallisuudesta kiinnostuneille mielenkiintoisia artikkeleita ja nostanut upeita kirjoja esille. Lehti on myös antanut nuorille korvaamattomia mahdollisuuksia kehittää kirjoittamistaan ja jakaa ajatuksiaan muiden kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa.

Sosiaalinen media ja nykyajan nettimedian vuorovaikutteinen luonne tarjoavat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia keskustelulle ja uudenlaiselle tavalle käsitellä kirjallisuutta. Some tarjoaa kirjoittajille entistäkin helpompia ja monimuotoisempia tapoja keskustella lukijoiden kanssa kirjallisuudesta. Verkkolehdelle on myös printtilehteä luontevampaa olla mukana hetkessä: se elää jatkuvasti ja reagoi nopeasti, mikä onkin tarpeen nykyisessä nopeasti liikkuvassa maailmassa. Tämä ei tietenkään sulje pois pidempiä, syväluotaavampia artikkeleita, päinvastoin.

Lukufiilis on pitkälti perustunut nuorten itse kirjoittamiin juttuihin ja kirja-arvosteluihin. Se on ollut meille tärkeää ja antoisaa. Kun nuoret tekevät nuorille, sisältö on varmasti mieluista. Samaa linjaa haluamme jatkaa. Meille saa edelleen lähettää kirja-arvosteluita, tarinoita – mitä vain. Lukufiilis oikolukee tekstit ja julkaisee ne. Tekstien ei tarvitse siis etukäteen olla täydellisiä, vaan kaikille annetaan mahdollisuus saada juttunsa julkaistuksi.

Kuukausittain meillä on erilaisia teemoja. Olisikin hienoa, jos tekstit sivuaisivat teemaamme edes kevyesti (tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä). Tulevia teemoja ovat muodonmuutos ja maailmankansalainen.

Lukufiilis löytyy osoitteesta www.lukufiilis.fi ja sosiaalisesta mediasta nimellä Lukufiilis (Instagram, Facebook ja Twitter).

Lisätietoja:

Elisa Grönholm
Toimitussihteeri
sähköposti: lukufiilis@lukukeskus.fi

www.lukufiilis.fi