Isabel Abedi: Lucian

Isabel Abedin nuortenromaani Lucian kertoo 16-vuotiaasta Rebecca tytöstä, jolle selviää vuoden aikana kummallisia asioita.

Rebecca ja hänen kaksi äitiään viettävät normaalia keskiviikon tyttöjen iltaa siivoamalla ullakkoa. Ilta ja alku yö vaikuttavat normaalilta, kunnes Rebecca menee omaan huoneeseensa valmistautumaan nukkumiseen. Hän sattumalta avaa verhot, ja näkee pojan. Poika on varmaan Rebeccaa vuoden vanhempi ja hän tuijottaa suoraan Rebeccan ikkunaan. Rebecca säikähtää muukalaista ja ei saa enää unta.

Seuraavien päivien aikana Rebecca törmää poikaan mitä kummallisimmissa paikoissa; juhlissa, joihin pojalla ei olisi ollenkaan asiaa ja sattumoisin samassa ravintolassa. Poika vaikuttaa seuraavan Rebeccaa, tai toinen mahdollisuus, poika vetää Rebeccaa puoleensa.

Rebeccan äiti karkottaa tämän isänsä luo, pojan takia. Rebecca ei kestä muutosta ja eroa pojasta, vaan joutuu heti sairaalaan, fyysisen ja henkisen kunnon laskemisen takia. Rinnassa ammottaa suuri aukko, ja kipu on valtava. Eräänä päivänä kipu alkaa lievetä, jostain kumman syystä ja rinnassa ammottava aukko pienenee melkein olemattomiin, siellä se silti on. Poika on palannut Rebeccan lähelle ja kipu vaimenee. Onko nuoren parin kesken syvä side, jota ei voi katkaista?

Lucian on kirja, jonka kirjoitustyyli on hieman rohkea. Kirjassa on mielestäni hyvin sovitettuja tapahtumia ja ne tapahtuvat juuri oikeaan aikaan, ennen lukijan tylsistymistä. Itse pidin kirjasta, vaikka se muistuttikin suuresti nuorten suosimaa Twilight-saagaa. Kirja oli hyvin samantyylisesti kirjoitettu. Kirja oli mukavan nopea luettava, ottaen huomioon sivujen suuri määrä.