Jarkko Tontti: Vedeeran taru

Vedeeran taru on fantasiakirja, joka kertoo haltijatytöstä nimeltä Vedeera. Vedeera asuu Vaahterametsässä, haltijakylässä äitinsä Tarilmorin, isänsä Rakinarin sekä kissansa Jatoxin kanssa. Haltijoita on kielletty olemasta ihmisten kanssa tekemisissä, sillä ihmiset ovat vaarallisia ja pahoja. Mutta eräänä aamuna Vedeera tapaa ihmispojan, Korilin, ja ystävystyy hänen kanssaan.

Mutta pahaksi onneksi ihmisten kanssa uhkaa sota Helmisimpukkasaaresta. Päätetään järjestää kilpailu: Se kumman puolen edustaja saa vietyä lipun tulivuoren huipulle, saa saaren rikkauksineen. Kummaltakin puolelta valitaan arpomalla yksi kilpailija, joka on alle 16-vuotias. Ja Vedeeraa arpaonni suosii. Mutta kilpaileminen ei ole aivan helppoa, ja juonittelioita löytyy…

Mielestäni tämä kirja soveltuu n. 10-vuotiaalle ja sitä vanhemmille, koska sen teksti oli helppolukuista ja selkeää. Kirjassa olisi saanut olla vähän enemmän jännitystä. Nimet olivat vaikeita muistaa, koska ne olivat vaikealukuisia. Kirjassa kuvastui mielestäni vankka ystävyys ja luottamus. Kirjasta välittyi myös se, että jos yksi on paha, se ei tarkoita, että kaikki ovat pahoja ja ahneita.

3/5