Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous

Vayun äiti kertoo omalla kuolinvuoteellaan, että Vayun suonissa virtaa kivijumalien, Granitojen veri. Vayun pitäisi etsiä portti parempaan huomiseen ja pelastaa muut ihmiset.

Dharan Marmor on nokkosten johtaja ja kiviverinen hänkin. Hän taistelee nokkostensa kanssa perinistejen tukemaa hallitusta vastaan.

Vayun äidin kuoltua Vayu lähtee polttamaan häntä ja törmää silloin Dharaniin ja hänen ystäviinsä. Vayu liittyy nokkosiin ja tutustuu heihin. Eräänä päivänä Dharan ja Vayu ottavat yhdessä pölyä ja pääsevät kivijumalien maailmaan, jossa on eläimiä, kasveja ja aurinko näkyy.

Vayun ja Dharanin välille syntyy suhde sen jälkeen, kun Dharanin entinen poikaystävä Krito löytyy kuolleena Huhtikaunaasta. Pojat päättävät lähteä uudestaan kivijumalien luomaan maailmaan ja löytävät sieltä luolan, jossa on entisten kiviveristen kirjoituksia tulevaisuudesta. Lopulta, kun Huhtikaunas on pommitettu, toisen pojista on mentävä täydentämään tarinaa tulevaisuudesta ja jätettävä muut siksi aikaa omilleen.

Tarina sijoittuu sijoittuu karmivaan tulevaisuuteen. Ihmiset ovat saastuttaneet maapallon ja lopulta kaikki kasvit, eläimet ja kaunis on kadonnut. Ihmiset oppivat elämään niukalla ravinnolla ja sairauksien keskellä.

Tarina on ujostelematon ja kerrotaan vuorotellen päähenkilöiden Dharanin ja Vayun näkökulmista.

Nokkosvallankumous on realistinen tulevaisuudenkuva kivisuvun matkasta, vallankumouksesta ja rakkaudesta.

4/5