Lukukeskuksen hallituksessa kolme uutta jäsentä

Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat 23.3. alkaen Annu Griñan (Kansanvalistusseura), Juha-Pekka Koskinen (Suomen Kirjailijaliitto) sekä Leena Paasio-Leimola (Äidinkielen opettajain liitto).

Annu Griñan on Kansanvalistusseuran viestintäpäällikkö. Hän vastaa KVS:n kokonaisviestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta, vetää viestintätiimiä ja suunnittelee uutta verkkolehteä. Hän on aiemmin toiminut mm. tiedetoimittajana.

Kirjailija Juha-Pekka Koskinen on kirjoittanut niin romaaneja, novellikokoelmia kuin lasten- ja nuortenkirjoja. Koskisen esikoisteos ilmestyi vuonna 2004. Romaani Ystäväni Rasputin oli vuoden 2013 Finlandia-palkintoehdokkaana ja nuortenromaani Haavekauppias Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana vuonna 2014.

Leena Paasio-Leimola on Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän on opettanut peruskoulun yläluokkien oppilaita jo toistakymmentä vuotta ja on erityisen kiinnostunut tieto- ja viestintätekniikan käytöstä opetuksesta.  Lisäksi Leena Paasio-Leimola on oppi- ja kaunokirjailija sekä vuoden 2012 mediakasvattaja.

Lukukeskuksella on kymmenen kirjallisuuden alan jäsenjärjestöä: Finlands Svenska Författareförening, Kansanavalistusseura, Suomen arvostelijain liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen kirjastoseura, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Nuorisokirjailijat, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.

Hallituksen puheenjohtajana toimii kirjailija Salla Simukka.