Lukuviikko

Lukuviikko2014_logo_pieni

Lukuviikko 2015 järjestetään 20.-26.4. Ohjelmisto, materiaalit ja 10 + 1 -faktaa -selvitys osoitteessa:  www.lukuviikko.fi

Lukuviikon sivuilta löytyy ilmaista materiaalia, oppituntivinkkejä, kilpailuja ym. tehtäviä kouluille ja kirjastoille. Sivuilla myös juliste sekä logo ladattavissa!

LUKUVIIKKO 2014:

Lukukeskuksen järjestämää valtakunnallista lukemisen teemaviikkoa vietettiin 7.-13.4.2014. Teemana oli Kohtaamispaikkana kirja. Viikon aikana järjestettiin yli 70 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Kiitos kaikille osallistuneille!

Lukukeskuksen kirjoituskilpailuun osallistui yli 500 lasta ja nuorta. Kilpailun satoon sekä muuhun Lukuviikko-materiaaliin voi edelleen tutustua vuoden 2014 Lukuviikon sivuilla. Viikon tapahtumiin ja tunnelmiin voi palata myös Facebook-kuvagalleriassa.

Minkälainen on tulevaisuuden Lukuviikko? Haluamme kehittää tapahtumaa myös jatkossa. Järjestitkö itse tapahtuman Lukuviikolla: Miten se sujui, ja mitä toivotte jatkossa? Entä mikä sopisi ensi Lukuviikon teemaksi ja sisällöksi? Otamme mielellämme vastaan toiveita, risuja ja ruusuja osoitteeseen asiakaspalvelu@lukukeskus.fi.

**

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla.

Lukuviikko järjestetään huhtikuussa. Lukuviikkoa on järjestetty vuodesta 1997. Ennen 1997 vietettiin Lukusunnuntaita. Lukusunnuntaista luovuttiin muun muassa sen vuoksi, että monet kirjastot eivät ole auki sunnuntaisin.

Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Katso lisää Lukuviikon omilta sivuilta.