Lukukeskuksen puheenjohtajaksi Timo Parvela

Kirjailija Timo Parvela on valittu Lukukeskuksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2012-2014. Lähes 60 lasten- ja nuortenkirjaa sekä käsikirjoituksia julkaisseen Parvelan Ella-sarjan teokset ovat Suomen luetuimpia lastenkirjoja. Timo Parvelan teoksia on käännetty yhteensä 15 kielelle, mm. venäjäksi, kiinaksi ja japaniksi. Hän esiintyy säännöllisesti Saksassa ja Norjassa. Vuonna 2006 Parvela voitti Finlandia Junior -palkinnon teoksellaan Keinulauta.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Lukukeskus edistää luovaa lukemista, kirjailijoiden ja lukijoiden kohtaamisia sekä kasvattaa uutta lukijasukupolvea. Lukukeskus välittää vuosittain satoja kirjailijavierailuja eri puolille Suomea. Lisäksi järjestö julkaisee kirjallisuuskritiikin verkkolehteä Kiiltomato.net, lasten kirjallisuuslehti Vinskiä ja nuorille suunnattua Lukufiilistä. ”Meillä on pieneksi kansaksi vahva kirjallisuus, jota Lukukeskus tekee tunnetuksi ja eläväksi. Lukeminen ei ole vain yksi vaihtoehto muun viihteen joukossa. Se on harrastus, joka voi muuttaa elämän”, Timo Parvela toteaa.

Parvelan lisäksi hallitukseen kuuluvat tietokirjailija Niklas Bengtsson, kirjailija Thomas Brunell, informaatikko Marika Helovuo, kääntäjä Arja Kantele, kirjailija Ansu Kivekäs, toimittaja Elina Lappalainen, lehtori Hilkka Lamberg, kirjailija Tittamari Marttinen, kirjailija Annika Sandelin, toiminnanjohtaja Minna Sirnö ja koulutuspäällikkö Tuija Tammelander.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja
Anu Laitila
040 5647194
anu.laitila@lukukeskus.fi