Lukukeskus mukana Turun kirjamessuilla

Lukukeskus on mukana Turun kirjamessuilla 30.9.-2.10. 2016. Messuilla on luvassa kymmeniä kiinnostavia ajankohtaiskeskusteluja ja täysin ainutkertaisia kirjailijakohtaamisia. Paikalla ovat kaikki tärkeimmät kustantamot sekä alan kärkijärjestöt ja -toimijat. Vuoden 2016 Turun Kirjamessujen pääteemoina ovat Saksa sekä Satakunta. Samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- & Viinimessut.

Lukukeskuksen löydät osastolta A/3B
Osastollamme voit tutustua Lukukeskuksen monipuoliseen toimintaan. Voit osallistua Suomi 100 – Suuren lukuseikkailun ideakilpailuun tai liittyä mukaan juhlavuoden suurhankkeeseen. Lue lapselle -hanke kannustaa vanhempia lukemaan lapselleen, esittelemme osastollamme mm. äitiyspakkauksissa jaettuja kirjoja eri vuosikymmeniltä. Tule kuulemaan myös uudistuneesta kirjailijavierailujen tilaajapalvelusta ja vasta julkistetusta tutkimuksesta lasten digitaalisesta lukemisesta.


Lukukeskuksen lavaohjelmat:

Perjantaina 30.9. 10.20-10.50, Fiore
Suuri lasten lukupaneeli

Mikä tekee lukemisesta seikkailun? Mitä lapset lukevat ja miten? Mitä lukeminen lapsille itselleen merkitsee? Miten löytyvät lempikirjat? Keskustelijoina eri-ikäiset lapset. Haastattelijana Siri Kolu. HUOM. Ohjelma tulkataan viittomakielelle.

Perjantaina 30.9. 10.50-11.20, Fiore
Kuinka kirja saavuttaisi kaikki?

Suomessa vanhemmat lukevat lapsilleen vähän. Miten varmistamme, että jokaisella lapsella on mahdollisuus lukuelämykseen? Miten innostamme vanhemmat lukemaan? Keskustelijoina tutkija Päivi HeikkiläHalttunen, professori Marja-Kristiina Lerkkanen (Jyväskylän yliopisto) ja toimitusjohtaja Venla Silanterä (Akateeminen Kirjakauppa). Haastattelijana Emmi Jäkkö.

Sunnuntaina 2.10. klo 12.50-13.20
Kulttuurienvälisyys: monikulttuurisuus lastenkirjallisuudessa
Kenen tarinoita lastenkirjallisuudessa kerrotaan ja miten? Miten saavutettavaa lastenkirjallisuus on? Miten nykylastenkirjallisuus vastaa monikulttuurisuuden tarpeisiin? Keskustelijoina Leealaura Leskelä Selkokeskuksesta, Husein Muhammed ja projektikoordinaattori Outi Korhonen. Haastattelijana Ilmi Villacis.