Lukulampun valossa -blogi avautui 1.9.

Turun kaupunginkirjaston luotsaama valtakunnallinen lukemiskampanja levittäytyy 16 kirjastoon ympäri maan. Syyskuusta marraskuuhun kestävän kampanjan teemoja ovat uni; unettomuus, enneunet ja päiväunelmat. Lukukeskus on mukana päivittämässä kampanjan blogia osoitteessa: www.lukulampunvalossa.fi. Blogiin voi osallistua kommentoimalla päivityksiä ja vaihtamalla teemaan liittyviä lukuvinkkejä.

Kampanjaan on laadittu Lukupäiväkirja uniteemaan liittyvistä romaaneista, tietokirjoista, sarjakuvista, runoista ja musiikista. Lukulamppu valaisee myös Facebookissa. Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan!

Hanke huipentuu Kaamosviikonloppuna 11.–12.11.2011. Lisätietoa Kaamosviikonlopusta ja muusta valtakunnallisesta tapahtumatarjonnasta saa osoitteesta www.turku2011.fi/lukulampun-valossa.

Lukulampun valo sytytetään Turun, Helsingin, Tampereen, Rovaniemen, Vaasan, Kouvolan, Imatran, Kaarinan, Raision ja Naantalin kaupunginkirjastoissa sekä Sompion (Pelkosenniemi, Savukoski ja Sodankylä), Haukiputaan, Ranuan, Mynämäen, Sauvon ja Liedon kirjastoissa. Kampanjaan osallistuvat myös Suomen kirjastoseura, Lukukeskus ja Näkövammaisten kirjasto Celia.

Lukulampun valossa on osa Turun kulttuuriasiainkeskuksen koordinoimaa Pimeyden 876 sävyä -kulttuuripääkaupunkihanketta.