Lukuliike koulussa on valtakunnallinen lukufestari
  1. Lukuliike koulussa tuo lukemisen elämyksellisyyden kaikkiin Suomen kouluihin ja päiväkoteihin

 

Lukuliike koulussa -kampanjaan voivat osallistua kaikki Suomen lapset ja nuoret. Tarjoamme hauskoja tapahtumia, vinkkejä lukuinnon sytyttämiseen ja sisältöjä opetuksen ja lukukasvatuksen tueksi. Tavoitteena on, että lukuvuoden päättyessä Suomessa ei ole yhtään lukematonta lasta!

Lukuliike -koulukampanja käynnistyy näyttävillä lukutempauksilla, työpajoilla ja kirjailijavierailuilla noin 200 koulussa eri puolilla maata. Olemme kutsuneet tuttuja julkisuuden henkilöitä mukaan innostamaan lapsia takaisin lukemisen pariin. Tv:stä tutut näyttelijät, festarilavojen tähdet tai nuorten suosimat tubettajat esiintyvät 40 koulussa lukuvuoden aikana. Heidän kanssaan lavalle nousevat Suomen eturivin lasten- ja nuortenkirjailijat. Osa tapahtumista striimataan, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan seuraamaan lukutempauksia.

Kaikki lukee

Lukuliikkeeseen voi osallistua monella tavalla. Helpoin tapa osallistua on lukea! Haastamme kaikki Suomen koulut ja päiväkodit lukemaan ääneen. Voisiko päivänavauksessa, omassa luokassa tai iltapäiväkerhoryhmässä lukea säännöllisesti ääneen niin, että kouluvuoden päätteeksi olisi tullut luetuksi kokonainen kirja? Vinkkaamme sopivista kirjoista ja tarjoamme käytännön vinkkejä päivänavausten toteuttamiseen.

Uutta intoa lukemiseen

Lukuliike koulussa -kampanja tuottaa runsaasti sisältöjä lukemisen tueksi. Päiväkodit ja koulut voivat hyödyntää innostavia ja monipuolisia sisältöjä ja tehtäviä. Sanataiteen ammattilaiset antavat parhaat vinkit lukemiseen ja kirjoittamiseen innostamiseksi, kirjavinkkareiden lukulistojen avulla kaikille löytyy innostavaa luettavaa ja paikalliset lukuagentit tekevät lukemisen helpoksi ja hauskaksi. Tehtäväkokonaisuuksissa ja sanataidesisällöissä huomioidaan ilmiöpohjaisuus ja monialaisuus, joten Lukuliike -tehtäväpaketteja voi hyödyntää helposti osana monenlaista opetusta. Kaikki sisällöt ja tehtävät löytyvät myöhemmin syksyllä osoitteesta www.lukuliikekoulussa.fi

Tutustu tarkemmin koulukampanjaan: www.lukuliikekoulussa.fi

Tutustu Lukutaifoorumin linjauksiin

 

Lisätietoja:
lukuliikekoulussa@lukukeskus.fi
Hankepäällikkö Emmi Jäkkö emmi.jakko@lukukeskus.fi Puh. 050 56 389 98