Lukutaitoviikon päätöstapahtuma palkitsee parhaat lukutaitokampanjat – kärkikolmikossa Suomen Pakolaisapu

ELINET (European Literacy Policy Network) eli luku- ja kirjoitustaidon edistämisen parissa toimivien eurooppalaisten järjestöjen verkosto päättää tänään lukutaitoviikon päätösgaalassa. Lukukeskus on ELINETin jäsenjärjestö.

Viikko alkoi UNESCOn kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8. syyskuuta ja päättyy 17. syyskuuta. ELINET on järjestänyt Lukutaitoviikolla kilpailun parhaasta lukutaitokampanjasta sekä virallisen päätöstapahtuman korkeatasoisine puhujavieraineen Brysselissä 17.9.2015

Suomen Pakolaisapu lukukampanjoiden kärkikolmikkoon

Lukutaitoviikolle ilmoittautuneet tapahtumat ja kampanjat osallistuvat innovatiivisimman ja kekseliäimmän lukutaitokampanjan kilpailuun. Kolme ehdokasta on kutsuttu Brysseliin Lukutaitoviikon päätösjuhlaan, jossa voittajalle luovutetaan lukutaitoviikon innovaatiopalkinto. Kilpailun kärkikolmikkoon valittiin Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanja, joka julkaistiin Suomessa Lukutaitopäivänä 8.9.

Palkintojenjakoseremonian lisäksi juhlallisen lukutaitotapahtuman ohjelmaan kuuluu kertomusnäyttely, paneelikeskusteluja ja tervetuliaistilaisuus. Nimekkäisiin juhlapuhujiin kuuluvat EU:n koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheiluasioista vastaava komissaari Tibor Navracsics, EU:n työllisyys- ja sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen, Alankomaiden prinsessa Laurentien, joka on UNESCOn Literacy for Development -lukutaitokampanjan erikoislähettiläs, Barbara Bush ja Barbara Bush Foundation for Family Literacy -säätiön perustaja ja kunniapresidentti Dorothy Bush Koch. Lisäksi kuullaan opiskelijoiden edustajan ja eri alojen korkeatasoisten panelistien puheita.

ELINET on 78:n lukutaitoa edistävän organisaation yhteenliittymä. Siihen kuuluu lukutaitoverkostoja, opetusministeriöitä, kansainvälisiä organisaatioita (kuten UNESCO), säätiöitä, kansalaisjärjestöjä, yliopistoja, opettajankoulutuslaitoksia, vapaaehtoisjärjestöjä ja muita alan sidosryhmiä. Suomesta verkostoon kuuluvat Lukukeskus, Jyväskylän yliopisto ja FinRA.

Katso video Pakolaisavun kampanjasta

Voit tutustua Pakolaisavun kampanjaan täällä