Lukuviikko alkaa maanantaina 7.4.

Tiedote
4.4.2014

Lukukeskuksen järjestämä valtakunnallinen Lukuviikko tarjoaa kirjallista ohjelmaa ympäri Suomea 7.–13.4. Yli 70 tapahtumaa levittyvät Helsingistä Rovaniemelle.

Lukuviikko sisältää runsaasti ilmaisohjelmaa koko perheelle. Teemana on Kohtaamispaikkana kirja.

Viikko alkaa kirjallisilla naamiaisilla, joita vietetään mm. Helsingissä Itäkeskuksen, Vantaan Tikkurilan, Liedon sekä Turun kaupunginkirjastossa. Kirjastoissa seikkailevat mm. Risto Räppääjä,  Maukka ja Väykkä sekä Angry Bird. Turun seudulla järjestetään osallistavaa kirjavinkkausta, Tampereen Hervannan kirjastossa luetaan yleisön valitsemia päivän mietelauseita ja Someron kirjastossa järjestetään kuvataidepajoja.

Tiistaina Helsingin Annantalossa lapset, mummut ja vaarit kohtaavat tarinoiden ympärillä. Tuttu lukuasetelma käännetään ympäri, kun lapset lukevatkin isovanhemmille ja muille aikuisille. Mukana on myös kirjailijavieras Harri Istvàn Mäki.

Lukuviikon sivuilla on mahdollista mm. tutustua eri-ikäisten oppilaiden tekemiin videoihin ja jatkokertomuksiin sekä hyödyntää kirjailija Siri Kolun oppituntimateriaaleja lukemisesta.

Koko ohjelmisto osoitteessa: www.lukuviikko.fi

Viikko huipentuu Stoan kirjalliseen viikonloppuun teemalla “Minäkin olen suomalainen kirjailija.” Perjantaina 11.4. konsertoi saamelainen runoilija Inger-Mari Aikio-Arianaick äänitaiteilija Miro Mantereen kanssa. Lauantaina 12.4. lasten satuhetkiä vetävät Tanya Tynjälä (Peru) ja Wilson Kirwa (Kenia). Lauantai-illan paneeliin suomalaisesta kirjallisuudesta osallistuu mm. kirjailija Nura Farah. Ilta huipentuu visuaaliseen runokonserttiin, jossa esiintyy kymmenen erikielistä runoilijaa, mm. viittomakielellä räppäävä Signmark ja perulainen Roxana Crisologo.

Kieli on vapaa!

Yhteistyössä Stoan viiikonlopussa: Kulttuurikeskus Stoa, Itäkeskuksen kirjasto, Sivuvalo-hanke, Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lisätietoja:
www.lukuviikko.fi
dev.mediapool.fi/lukukeskus
Tiedottaja Saara Oranen, 0445661903, saara.oranen@lukukeskus.fi

Yhteistyössä Lukuviikossa:
Kirjastokaista, Opetushallitus, Äidinkielen opettajain liitto, Otava, WSOY, Tammi
Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus 

Lukukeskus on Suomen keskeisin lukemista edistävä järjestö ja kirjailijavierailujen välittäjä. Lukukeskus välittää vuosittain lähes 1000 kirjailijaesiintymistä, joista 80 % on kouluihin ympäri Suomen. Lisäksi se järjestää lukukampanjoita ja toimii lukemisen ja lukutaidon asiantuntijajärjestönä. Lukukeskus julkaisee kolmea arvostettua kirjallisuuslehteä, lapsille suunnattua Vinskiä, nuorten Lukufiilistä sekä kritiikkiverkkolehti Kiiltomatoa.

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot, koulut ja muut kirja-alan toimijat juhlivat lukemista. Lukuviikkoa on järjestetty vuodesta 1997. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen.