Lukuviikon henkilöhahmokilpailu ratkennut

Lukukeskus järjesti Lukuviikon kunniaksi koululuokille henkilöhahmokilpailun. Ala- ja yläkoululaiset saivat osallistua kisaan luokittain miettimällä, mikä on luokkan mielestä paras henkilöhahmo ja miksi.

Vastauksia tuli yli 40, ensimmäisestä luokasta 9. luokkalaisiin asti. Lukukeskus kiittää kaikkia osallistuneita innostavista ja hauskoista vastauksista!

Hahmoehdotuksia tuli laaja-alaisesti. Perinteiset hahmot kuten Muumit, Peppi Pitkätossu ja Ronja Ryövärintytär keräsivät ääniä. Suosituin oli Harry Potter, joka sai seitsemän luokan äänen. Mukana oli myös muita kuin proosakirjallisuuden hahmoja: mm. sarjakuvista Bart Simpson ja Karvinen, Mauri Kunnaksen Pölypallerot sekä Pesonen kerrottiin lempihahmoksi. Myös Angry Birds -pelien Red mainittiin.

Onnetar suosi kirjailijavierailun voittajana Helsingin Ranskalais-Suomalaisen koulun 5A-luokkaa. Heidän hahmoehdotuksena olivat Peeta Mellark ja Katniss Everdeen Nälkäpeli-sarjasta. Kirjapalkinnoissa arpaonni osui Isojoen Koulukolmion 6A-luokalle sekä Oulunkylän yhteiskoulun 8- ja 9-luokkalaisille, jotka lähettivät useampia ehdotuksia.