Lukuviikon materiaalit kouluille ja kirjastoille nyt ladattavissa

Lukuviikko_logo_isompiValtakunnallista lukemisen teemaviikkoa vietetään kouluissa ja kirjastoissa jälleen 7.-13.4.2014. Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko sisältää entistä enemmän materiaalia ja innostavia kilpailuja ja tapahtumia.

Lukuviikon 2014 teemana on ”Kohtaamispaikkana kirja”. Lukukeskuksen tarjoama materiaali on nyt ladattavissa Lukuviikon nettisivuilla: www.lukuviikko.fi. Lukuviikon koko valtakunnallinen ohjelmisto julkistetaan 11.3.

Oppituntivinkit
Draamaopettaja ja kirjailija Siri Kolu on tehnyt ilmaiset kirjallisuusaiheiset oppituntivinkit eri luokka-asteille. Vinkit voi ladata Lukuviikon sivuilta. Ruotsinkieliset vinkit julkaistaan sivuilla 25.2. Katso myös Miksi lukeminen on hauskaa -huoneentaulu! Taulun voi printata inspiraatioksi vaikka luokan tai kirjastohuoneen seinälle.

Kirjoituskilpailu
Jatkokertomuskilpailu jatkuu! Mm. Aleksi Delikouras, Ella-kirjojen Ella, Paleface ja Laura Lepistö ovat kirjoittaneet erilaisia kertomuksen alkuja, mutta miten jutut jatkuvat? Yksittäiset lapset ja nuoret tai koululuokat yhdessä voivat kirjoittaa jatkon aloituksiin 26.3. asti. Osallistujista arvotaan Lukuviikon aikana voittajaluokka tai -henkilö, joka pääsee tapaamaan kertomuksensa aloittajaa. Lisäksi valittuja juttuja julkaistaan Lukukeskuksen lehdissä ja nettisivuilla.

Videokilpailu koululuokille, lapsille ja nuorille
Tee oma videosi Kohtaamispaikka-teemalla! Lapset, nuoret ja koululuokat voivat tehdä oman Kohtaamispaikkana kirja -teemaisen videon ja lähettää linkin Lukukeskukseen: lukukeskus@lukukeskus.fi. Videoita julkaistaan Lukukeskuksen Youtube-kanavassa ja nettisivuilla, ja osallistujien kesken arvotaan kirja-aiheisia palkintoja. Inspiraatiota voi hakea Lukukeskuksen videoista osoitteesta: www.lukuviikko.fi/videot

Juliste ja logo
Lataa ilmainen A3-kokoinen Lukuviikko-juliste printattavaksi! Myös Lukuviikon logoa voi käyttää vapaasti Lukuviikkoa koskevassa uutisoinnissa.

Lukuviikko-julisteita lähetetään viikolla 10 kirjastoille ja kouluille. Julisteita voi myös tilata osoitteesta lukukeskus@lukukeskus.fi.

Minkälainen on tulevaisuuden Lukuviikko? Lukukeskus haluaa kehittää Lukuviikkoa myös jatkossa. Kerro, minkä teemaisen Lukuviikon haluaisit ensi vuonna, ja minkälaista sisältöä viikolle toivoisit. Otamme mielellämme vastaan toiveita, risuja ja ruusuja osoitteeseen asiakaspalvelu@lukukeskus.fi.