Lukuviikon ohjelmisto julkistettu!

Lukuviikko_logo_pienempiRunomatineoita, kirjailijavierailuja, lukupiirejä, kirjallisia naamiaisia… Lukuviikko tarjoaa kirjallista ohjelmaa ympäri Suomea. Helsingistä Rovaniemelle ulottuvia tapahtumia on yhteensä yli 50. Ohjelmisto on nyt julkistettu Lukuviikon sivuilla www.lukuviikko.fi

Lukukeskuksen järjestämää valtakunnallista lukemisen teemaviikkoa vietetään 7.-13.4. Viikko sisältää runsaasti ilmaisohjelmaa koko perheelle, vauvasta vaariin.

Teemana on Kohtaamispaikkana kirja: Miten kirjan ympärillä voi kohdata? Minkälaisia kohtaamisia syntyy eri lukijoiden välille, entä kirjan ja lukijan kanssa? Minkälaisia kohtaamisia tarinoissa on?

Lapsille ja nuorille Lukukeskus tarjoaa erilaisia kirjallisia tehtäviä ja tempauksia. Lukuviikon sivuilla on mahdollista osallistua Eppu Nuotion ja Terhi Rannelan virtuaalisille kirjailijavierailuille, tutustua eri-ikäisten oppilaiden tekemiin videoihin ja jatkokertomuksiin sekä hyödyntää kirjailija Siri Kolun oppituntimateriaaleja lukemisesta. Lukukeskus järjestää Helsingissä koko viikon ajan ilmaistapahtumia, jotka huipentuvat kirjalliseen viikonloppuun Stoassa. Koko ohjelmisto ja materiaalit löytyvät sivuilta: www.lukuviikko.fi

Lukukeskuksen oma Lukuviikko-ohjelma:

Ma 7.4. Kirjalliset naamiaiset
Osallistu naamiaisiin kirjastoissa! Menossa mukana mm. Turun kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosasto Saaga ja Stoori, Tampereen kaupunginkirjasto sekä Helsingistä Itäkeskuksen kirjasto ja Vantaalta Tikkurilan kirjasto.

Ti 8.4. klo 12.30-14.30 Tule, sinulle luetaan! (Helsinki, Annantalo)
Lapset, mummut ja vaarit kohtaavat tarinoiden ja runojen ympärillä. Pienet koululaiset lukevat tarinoita isovanhemmilleen ja muille halukkaille aikuisille. Lisäksi Studio Annassa voi kuulla Kirsi Kunnaksen runon videolta lapsen lukemana. Mukana myös yllätyskirjailijavieras. Yhteistyössä Annantalo, Myllypuron ala-aste ja WSOY / Tammi.

Ke 9.4. klo 18-19.30 Tapaa tietokirjailija Sami Sillanpää (Helsinki, Villa Kivi)
Millaista on olla toisinajattelija Kiinassa? Miten tehdä tietokirja salaisen poliisin tarkkailussa? Toimittaja ja tietokirjailija Sami Sillanpää kertoo tuoreesta teoksestaan Kiinalainen rakkaustarina, joka on kuvaus kahden kansalaisaktivistin elämästä diktatuurissa. Haastattelijana toimii Eeva-Liisa Ryhänen. Yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry ja Kivi-talo Säätiö.

Pe 11.4. klo 18-21 POETRY JAM -tapahtuma nuorille (Helsinki, Nuorisokeskus Happi)
Mikrofoni on avoin esittävälle sanataiteelle! Lavalla nähdään Helsinki Poetry Connectionin lavarunoilijat Harri Hertell ja Suvi Valkonen sekä KirjaKallion sanataiturit Sami Mäkäräinen ja Elsa Tölli. Illan päättää open mic, jossa kuka tahansa voi esittää runonsa kannustavalle yleisölle. Järjestäjät KirjaKallio ja Nuoren Voiman Liitto.

Pe & la 11.-12.4. Koko viikonloppu kirjallisuutta: ”Minäkin olen suomalainen kirjailija” (Helsinki, Kulttuurikeskus Stoa)
Mitkä ovat tämän päivän kieliä Suomessa? Millä kielillä voi kirjoittaa suomalaista kirjallisuutta? Suomessa asuvien erikielisten kirjailijoiden tekstit ja ajatukset loistavat suomen, ruotsin ja saamen kielen rinnalla eri-ikäisille sopivissa tapahtumissa. Mukana mm. runokonsertti, Wilson Kirwa, ja viittomakielellä räppäävä Signmark. Kieli on vapaa! Tarkka ohjelmisto osoitteessa www.lukuviikko.fi
Yhteistyössä: Kulttuurikeskus Stoa, Itäkeskuksen kirjasto, Sivuvalo-hanke, Kulttuuria kaikille -palvelu.

Yhteistyössä Lukuviikossa:
Kirjastokaista, Opetushallitus, Äidinkielen opettajain liitto, Otava, WSOY, Tammi

Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot, koulut ja muut kirja-alan toimijat juhlivat lukemista. Lukuviikkoa on järjestetty vuodesta 1997. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen.