Lukuviikon teemailta: Pelastaako verkko kirjallisuuskritiikin?

keskiviikkona 23.3.2011 klo 18.00

Kuva WSOY

Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, Helsinki

Kirjallisuuskritiikit löytyvät yhä useammin myös verkosta, tai vain ja ainoastaan sieltä.  Millaista on olla sekä kirjailija että kriitikko? Miten kirjallisuuskritiikki on muuttunut vuosikymmenten aikana? Kuka lukee kirjallisuusblogeja?

Aiheista keskustelemassa kirjallisuuskriitikko Hannu Marttila, kirjailija–toimittaja Jani Saxell ja kirjailija–kriitikko Salla Simukka. Keskustelua vetää Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Anu Laitila.

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 21.-27.3.2011. Teemana on tänä vuonna ”Kirjoita kirjasta”.

Hannu Marttila on ollut mm. kulttuuritoimittajana Uudessa Suomessa 1968-1974, Iltaset-lehdessä 1974-1975, Viikkosanomissa ja Ilta-Sanomissa 1975-1985 ja Helsingin Sanomissa 1985-2009. Hannu Marttilan kirjallisuusblogi Kirjallisuuskriitikko löytää arvosteltavaa

Valokuvaaja Susanna Saxell

Jani Saxell on julkaissut novelleja, romaaneja ja tietokirjan. Kirjailijanuransa ohessa avustanut yli viittäkymmentä lehteä, mm. Parnassoa, Voimaa, Kansan Uutisia, Kirkkoa ja Kaupunkia, Uusimaata, Yliopistoa ja Kiiltomatoa. Saxell on myös Kirjailija-lehden toimittaja.

Salla Simukka on julkaissut kahdeksan nuortenromaania ja lukuisia suomennoksia. Lisäksi hän kirjoittaa kirja-arvioita Helsingin Sanomiin, Hämeen Sanomiin ja Suomen Kuvalehteen. Salla Simukka on ollut Lukufiiliksen toimitussihteerinä vuodesta 2009.  Simukan ja viiden kirjailijan yhteinen blogi Grafomania

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Järj. Lukukeskus ja Kivi-talo Säätiö