Lukuviikon vietto on alkanut ympäri Suomen
24.4.2019

Koulut, kirjastot ja muut tahot ovat lähteneet mukaan Lukuviikon viettoon. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Järjestäjät ovat kertoneet Lukuviikon tapahtumista sosiaalisessa mediassa: #lukuviikko2019 #lukuviikko #kokoeurooppalukee #europereads

Keskiviikkona 24.4. klo 18.00 Nuorten Open Mic järjestetään Oodi-kirjaston ylimmässä kerroksessan ja  pidetään Suuri kirjallisuuskeskustelu lasten ja nuorten lukemisesta Entressen kirjaston Estradilla.

Torstaina 25.4. Entressen kirjastossa somalikulttuurimessujen aiheena on kirjallisuus, klo 14 HERO kutsuu lukemaan opettelevia ja lukutaitoisia Lukunalle-koulutukseen, Rovaniemen kirjastossa klo 18.00 annetaan kaikille tunnin ajan lukurauha.

 Perjantaina 26.4. klo 14.00 Jyväskylän kirjastossa pidetään Runokaraoke. Innosta lukemaan -kampanjassa vietetään Lempikirjan päivää.

 

Useampana päivänä voi seurata Lukumummien ja vaarien live-lukutuokioita.

 

Tutustu Lukuviikon viralliseen tapahtumakalenteriin

 

Valtakunnallisen Lukuviikon 2019 teemana on Koko Eurooppa lukee, koska lukemisen edistäminen on kaikkien yhteinen asia. Teema on yhteinen Euroopan laajuisen lukutaitoverkoston kampanjan Europe Reads kanssa.

Euroopassa yli 73 miljoonaa aikuista on lukutaidottomia ja joka viidennellä 15-vuotiaalla on heikko lukutaito. Tutkimusten mukaan EU:ssa 12,8 prosenttia opiskelijoista jättää koulun kesken, samalla kun työpaikat matalasti koulutetuilla aloilla vähenevät.

Vinkkaa tarinaa suosittelukortilla

 

Lue lisää: www.lukuviikko.fi