Minäkin luen! -mielenilmauksessa tempaistaan lukemisen ja lukutaidon puolesta

kirjanvuosiKuudellatoista paikkakunnalla ympäri Suomen järjestetään tiistaina 8.9. klo 16–16.15 mielenilmaus lukemisen puolesta. Minäkin luen! -tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan lempikirjallisuuttaan kaupunkien ja kuntien julkisille paikoille. Tempauksen tarkoituksena on tehdä lukemista näkyväksi, korostaa lukemisen ja lukutaidon merkitystä ja innostaa ihmisiä tuomaan esille omaa lukuharrastustaan.

Tempaus toteutetaan samanaikaisesti Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa, Sastamalassa, Savonlinnassa, Sipoossa, Taivalkoskella ja Tampereella. Osallistujat muodostavat tempauksessa lukevien ihmisten ketjuja, lukutoukkia. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015.

”­On ilahduttavaa, että tempaus toteutuu näin monella paikkakunnalla” toteaa Kirjan vuoden toiminnanjohtaja Laura Karlsson. Paikallisissa järjestäjissä on mukana niin kirjailijayhdistyksiä, kirjailijoita, kirjastoja, läänintaiteilijoita kuin yksityishenkilöitäkin. ”Suomalaiset lukevat paljon. Mielenilmauksen tarkoituksena ei ole olla mitään vastaan, vaan innostaa ihmisiä olemaan avoimesti lukemisen puolella”, Karlsson tähdentää.

8.9. vietetään myös kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain tasa-arvoon, parempaan terveyteen sekä rauhan ja demokratian kehittymiselle.

Minäkin luen! -mielenilmauksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset kirjallisuuden ystävät lukumieltymyksiin katsomatta. Mukaan otettava teos voi edustaa yhtä hyvin kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, ammattikirjallisuutta kuin sarjakuvaakin. Tarkat tiedot tapahtumapaikoista löytyvät osoitteesta www.kirjanvuosi.fi, Kirjan vuoden Facebook-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/kirjanvuosi sekä Twitteristä tunnisteella #minäkinluen.

Lisätietoa:

Laura Karlsson | toiminnanjohtaja | Kirjan vuosi ry
laura.karlsson@kirjanvuosi.fi | p. 050 57 15 511