Miten jatkuu Laura Lepistön tai Palefacen aloittama kertomus?

Tiedote
29.1.2014

Lukukeskuksen valtakunnallinen kirjoituskilpailu innostaa lapsia ja nuoria osallistumaan jatkokertomukseen

Uusi jatkokertomuskilpailu on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä koululuokille alakoulusta lukioon. Tunnetut henkilöt ovat kirjoittaneet erilaisia kertomuksen alkuja, mutta miten jutut jatkuvat?

Teemana on ”Kohtaamispaikka”. Yksittäiset koululaiset tai koululuokat yhdessä voivat kirjoittaa jatkon aloituksiin, joiden tekijöinä ovat muusikot Tommy Lindgren, Paleface, Redrama, urheilija Laura Lepistö, Ella-kirjoista tuttu Ella sekä nuortenkirjailija Aleksi Delikouras.

Osallistujista arvotaan voittaja, joka pääsee tapaamaan yhtä kertomuksen aloittajista. Lisäksi valittuja tarinoita julkaistaan lasten ja nuorten omissa kirjallisuuslehdissä Vinskissä ja Lukufiiliksessä. Tarinoita julkaistaan myös Lukukeskuksen ja Lukuviikon nettisivuilla.

Voittajat arvotaan lukemisen teemaviikon, Lukuviikon, aikana 7.-13.4.2014.

”Lukeminen on itselle tavallaan vapaa-ajan harrastus, mutta myös työn kannalta välttämätöntä. Lauluntekijä on tavallaan aina töissä. Työskentelemme sanojen ja ideoiden parissa. Mitä enemmän lukee, sitä enemmän on välineitä sanoa ja kirjoittaa itse jotain merkityksellistä”, Tommy Lindgren sanoo.

”Itselläni lukeminen on kausittaista. Elämänkerrat mielenkiintoisista ihmisistä, erityisesti omalla kohdallani urheilijoista, kiehtovat. Niistä voi hyvinkin oppia kaikenlaista urheilijana, mutta myös muuhun elämään. Voin samaistua elämänkerroissa esiin tuleviin urheilijoiden tunteisiin ja mitä he ovat kokeneet sekä mitä heidän päässään liikkuu esimerkiksi tärkeiden kisojen aikaan,” Laura Lepistö kertoo.

Lepistön kertomuksen aloitus kuuluu seuraavasti: ”Tämän täytyy olla unta. Voiko se todella olla hän? Katson hänen peräänsä, ennen kuin hän katoaa taas ihmismassaan.”

Kertomuksen aloitukset sekä lisätietoa kilpailusta: www.lukuviikko.fi

Lisätiedot:

Lukukeskuksen tiedottaja, Saara Oranen, saara.oranen@lukukeskus.fi, 044 5661903
dev.mediapool.fi/lukukeskus
www.lukuviikko.fi

Lukukeskus on Suomen keskeisin lukemista edistävä järjestö ja kirjailijavierailujen välittäjä. Lukukeskus välittää vuosittain yli 900 kirjailijaesiintymistä, joista 80 % on kouluihin ympäri Suomen. Lisäksi se järjestää lukukampanjoita ja toimii lukemisen ja lukutaidon asiantuntijajärjestönä. Lukukeskus julkaisee kolmea arvostettua kirjallisuuslehteä, lapsille suunnattua Vinskiä, nuorten Lukufiilistä sekä kritiikkiverkkolehti Kiiltomatoa.

Lukuviikko järjestetään 7.-13.4.2014. Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen lukemisen teemaviikko. Viikko houkuttelee näkemään lukemisen ja lukuharrastuksen merkityksen sekä innostaa eri-ikäisiä lapsia, nuoria ja aikuisia lukemisen pariin tapahtumien, tempausten, kilpailujen ym. avulla. Lukuviikkoa juhlitaan verkostomaisena festivaalina ympäri Suomea. Lukuviikon aikana koulut ja kirjastot ympäri Suomea järjestävät lukemisen ympäriltä tapahtumia ja ohjelmaa.

Lukuviikkoa on järjestetty vuodesta 1997. Ennen 1997 vietettiin Lukusunnuntaita.