Etusivu >

KULPS! 2019-2020

KULPS! 2019-2020

Linda Bondestam

Jag berättar gärna om hur det är att vara illustratör och jobba med olika författare, det kan vara både fantastiskt roligt och otroligt svårt. Man kan också anlita mej för att leda en workshop. Då brukar jag först kort berätta om böckerna jag gjort och livet som bilderboksmakare sedan får deltagarna själva skapa egna böcker. Jag har med mej olika spännande collagematerial.

Fotograf: Niklas Sandström

Lena Frölander-Ulf

Jag berättar om hur mina böcker blivit till och var idéerna kommit ifrån. Under författarbesök brukar vi avsluta med en skapandelek, där vi tillsammans hittar på en ny varelse/karaktär. Det är roligt (ofta blir det ganska knasigt) och inspirerande att se hur lätt man kan skapa från Inget till Något, bara man släpper loss.

Fotograf: Cata Portin

Annika Sandelin

Under mina besök kan jag berätta om hur det är att arbeta som författare, om processen från en lös idé till en färdig bok och om samarbetet med illustratörer. För yngre elever kan jag presentera och läsa ur mina bilderböcker och för de äldre passar böckerna i serien Yokos nattbok. Jag har skrivit poesiböcker för barn och ger gärna tips om diktskrivande. Jag kan också låta eleverna skriva dikter enligt enkla anvisningar och låta dem dramatisera och spela upp dikter. Mina författarbesök brukar variera ganska mycket till sitt innehåll, beroende på hur aktiva eleverna är och vad de är intresserade av.

Fotograf: Teos

Eva Frantz

Pratar gärna om skrivandet, spänning och deckare, mediejobb, kroppshets och utseendefixering. Och vill läraren att jag pratar om Eurovision Song Contest går det ju också alldeles utmärkt. Jag kan berätta om hur man skriver på olika sätt beroende på genre. Det är bara att välja, mest har jag skrivit Skräck och mysdeckare.

Fotograf: Marica Rosengård

Julia Wickholm

Jag har alltid läst och skrivit berättelser. Att omringa mig med ord hjälper mig att förstå tillvaron, och när jag skriver undersöker jag densamma. Min debutbok Olivia för alltid behandlar teman som utanförskap och kärlek, men också klass- och genusfrågor som ligger mig varmt om hjärtat. Jag pratar gärna om hur jag gör när jag skapar en berättelse, och om varför det är viktigt att läsa skönlitteratur. Böcker är både en verklighetsflykt och ett verktyg för att förstå vår egen och andras tillvaro.

Fotograf: Niklas Sandström, Förlaget