Etusivu > Nyheter >

Lysmasken söker ny redaktör

Kiiltomato-Lysmasken söker ny redaktör

Läscentrum söker en ny svenskspråkig redaktör för nättidningen Kiiltomato-Lysmasken.

Uppdraget består av att planera, beställa och redigera de svenska recensionerna samt dela dem på sociala medier. Lysmasken publicerar ca 50 recensioner på svenska och tio ledare per år, en del på finska, en del på svenska i original. Redaktören översätter också tidningens finskspråkiga ledare till svenska. Lysmaskens svenska redaktör arbetar med den finska huvudredaktören och redaktionrådet och är med om att upprätthålla och utveckla Kiiltomato-Lysmaskens svenskspråkiga kritikerkår.

Läscentrum söker en redaktör med god kännedom om den svenska litteraturen samt erfarenhet av kritikerns arbete. Erfarenhet av sociala medier är en fördel.

Läscentrum gör ett avtal med redaktören och ersättningen motsvarar tre fulla arbetsdagar per månad och hen tillträder senast den 1 december 2020.

Om du är intresserad av uppdraget, vänligen sänd in en ansökan med cv (om du önskar arbetsprov, recensioner) senast den 9 november kl. 16 till Läscentrums verksamhetsledare Ilmi Villacís, ilmi.villacis@lukukeskus.fi .

Huvudredaktören svarar gärna på frågor om uppdragets innehåll: Ville Hämäläinen, ville.hamalainen@lukukeskus.fi, verksamhetsledaren Ilmi Villacis ilmi.villacis@lukukeskus.fi svarar på frågor om arbetsuppdraget och kontraktet.

Kiiltomato-Lysmasken www.kiiltomato.net är en nättidning som på ett mångsidigt sätt lyfter fram inhemsk och utländsk skönlitteratur och facklitteratur. Kiiltomato-Lysmasken recenserar ca 200 verk per år. Tidningen görs av en huvudredaktör tillsammans med en svensk redaktör och en bred kritikerkår. Läscentrum är utgivare, du kan läsa mer om Läscentrums verksamhet på www.lukukeskus.fi