Tiedote: Ulkosuomalaiset lapset kurkistivat virtuaalivierailulla kirjailijan työhuoneeseen

Kuva: Pekka Holmström, Otava

Lasten– ja nuortenkirjailija Tuula Kallioniemi on kirjoittanut 40 vuotta kirjoja. Tuloksena on 102 kirjaa, joista suurin osa on valmistunut samassa työhuoneessa, seitsemällä eri kirjoituskoneella. Lukukeskuksen järjestämällä virtuaalivierailulla kirjailijan työhuoneeseen pääsivät kurkistamaan Etäkoulu Kulkurin oppilaat. Tietokoneen ja web-kameroiden ääressä istui kuuntelijoita Tadzikistanista, Ranskasta, Ruotsista, Sveitsistä, Brasiliasta ja USA:sta. Etäkoulu Kulkurin oppilaat ovat ulkomailla asuvia suomalaisia, jotka opiskelevat etänä suomen kieltä ja suomeksi.

–   Nostakaa käsi ylös kaikki te, jotka luette paljon kirjoja, kehotti kirjailija Tuula Kallioniemi kotoaan käsin. Tietokoneen ruudulle ilmestyi pian monta viittaavaa kättä. Lukukeskuksen virtuaalivierailulla kirjailija kertoi kirjailijan työstä ja kirjoittamisesta web-kameran välityksellä.

–  Oli mukavaa kuulla, miten Tuulasta tuli kirjailija. Lisäksi oli kiva kuulla, miten kirjat ovat syntyneet, esimerkiksi mistä ideat ovat tulleet ja miten henkilöt ovat muuttuneet, 4. luokkalainen Hilla totesi vierailun jälkeen. Osaa oppilaista vierailu oli etukäteen jännittänyt, mutta se osoittautui lopulta hienoksi kokemukseksi.

–  Lapset kertoivat innostuneina yksityiskohtaisesti kaiken, mitä Tuula Kallioniemi oli heille kirjailijanelämästään kertonut. ”Uuden” teknologian avulla hyppääminen suoraan kirjailijan työhuoneeseen tuntui mahtavalta etuoikeudelta. Toinen lapsista aloittaa kohta lukemaan ensimmäistä Kallioniemeään. Hän haluaa itsekin kirjailijaksi ja nyt hän sai kuulla, miltä ammatin harjoittaminen voi näyttää todellisuudessa, kommentoi virtuaalivierailulle osallistuneiden oppilaiden vanhempi.

Myös kirjailijalle tietokoneen välityksellä tapahtuva kohtaaminen oli ainutlaatuinen.

–  Oli todella kiva nähdä kaikki lapset ja saada heihin henkilökohtainen kontakti. Vierailu herätti paljon ajatuksia ja uteliaisuus jäi kutkuttamaan. Millaista heidän elämänsä tuolla kaukana oikein mahtaa ollakaan, kirjailija Kallioniemi mietti.

Virtuaalivierailu oli osa marraskuussa perustetun e-kirjaston Kulkurikirjaston toimintaa. – Kirjat ja lukeminen ovat elintärkeitä ulkomailla asuvan lapsen äidinkielen kehittymiselle, ja Kulkurikirjasto tuo ne nyt jokaisen oppilaamme ulottuville, sanoo Etäkoulu Kulkurista Tuija Tammelander. Kulkurikirjaston sivuilta löytyy myös esimerkiksi kirjavinkkausvideoita ja  muuta lukemiseen innostavaa sisältöä.

Kirjailijan voi tilata vierailulle virtuaalisesti Lukukeskuksen tilaajapalvelusta 

Tiedote ePressissä