TIETOKIRJA.FI Helsingissä 25.-26.8.2011

Tietokirjallisuuden suurtapahtuma
Helsingissä elokuussa

Tietokirjallisuuden laaja ajankohtaistapahtuma TIETOKIRJA.FI järjestetään Helsingissä 25.–26.8.2011. Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa esiintyy yli 70 tietokirjailijaa ja tietokirjallisuuden ystävää ja lukijaa. Paikkana on Tieteiden talo Kruununhaassa (Kirkkokatu 6).

Ohjelmassa Markku Jokisipilä, Jenni Kirves ja Matti Klinge keskustelevat tietokirjoista Suomen historian kipupisteiden kuvaajana. Paula Heinonen, Maarit Huovinen ja Pertti Mustajoki kertovat, miksi terveystiedosta on niin vaikea olla samaa mieltä. Keskustelua käydään myös taidekirjoista, ruokakirjoista ja musiikkikirjoista.

Kustannusalan ammattilaiset kertovat, miten sosiaalinen media on muuttanut kirjabisnestä. Pirjo Hiidenmaan johdolla pohditaan miten diginatiivit suhtautuvat oppikirjoihin.

Aiemmista tapahtumista tutut puheenvuorot ja keskustelut Elämäni tietokirjat ja Miten minusta tuli tietokirjailija saavat jatkoa.

Elämäni tietokirjoista keskustelevat talouselämän vaikuttajat Jukka Ahtela, Matti Apunen ja Anne Brunila, kaunokirjailijat Tuomas Kyrö, Sirpa Kähkönen ja Leena Lehtolainen, toimittajat Anne Moilanen, Seija Sartti ja Risto Uimonen.

Omasta tiestään tietokirjailijaksi kertovat Jaakko Heinimäki, Laura Kolbe, Juhani Lokki ja Pekka Tarkka.

Tietokirjaraati, Heikki Haapavaara, Heidi Hautala, Holle Holopainen ja Anna-Stina Nykänen, arvioi Minna Lindgrenin puheenjohdolla ajankohtaisia tietokirjoja.

Mukana ovat myös mm. Jukka Ahtela, Jaana Airaksinen, Eevaliisa Anttila, Annamari Arrakoski-Enghart, Helena Hallenberg, Vesa Heikkinen, Anu Hopia, Juhani Koivisto, Anna Kortelainen, Maija Kuusi, Mikko Lahtinen, Lea Laitinen, Tatu Lehtovaara, Olli Löytty, Markku Löytönen, Tapio Markkanen, Heljä Misukka, Kirsti Mäkinen, Jaakko Pietiläinen, Jukka Sarjala, Vesa Sirén, Anna-Maria Soininvaara, Ari Turunen, Kaari Utrio ja Janne Virkkunen.

Tapahtuma on yleisölle avoin. Vapaa pääsy.

www.tietokirja.fi

TIETOKIRJA.FI on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot, kuten tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus.

Lisätietoja

Jukka-Pekka Pietiäinen, toiminnanjohtaja
Suomen tietokirjailijat ry
puh. 050 543 9891
jukka-pekka.pietiainen[at]suomentietokirjailijat.fi