Tietokirjailijaillat Villa Kivessä 11.4.2012 ja 25.4.2012

Miten kasvatan, jotta onnistun?
ke 11.4.2012 klo 18.00–19.30
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki

Tuire Kaimio
Jari Sinkkonen
Eeva-Liisa Ryhänen, puheenjohtaja

Mitä yhtäläisyyksiä ja mitä eroja on eläinten ja lasten kasvatuksessa? Mistä erot ja yhtäläisyydet voivat johtua? Näkemyksiään jälkeläisten kasvatuksesta ja koulutuksesta kertovat eläintenkouluttaja Tuire Kaimio ja lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Keskustelun vetää Eeva-Liisa Ryhänen.

Tuire Kaimio on eläinnäyttelijöiden kouluttaja. Hänen kouluttamiaan ovat olleet mainoksissa nähdyt kyyhkyset ja koirat, elokuvien ilves-tähdet ja teatterilavan valloittanut minipossu. Lisäksi hän on toiminut norsunkoulutusprojektissa Nepalissa. Pitkäaikainen kokemus ja perusteellinen ymmärrys eläinten käyttäytymisestä on saanut hänet ryhtymään myös tietokirjailijaksi. Yksi hänen suosituimmista kirjoistaan on Pennun kasvatus: pennusta kunnon koiraksi -kirjasta (2002), josta on otettu jo 12. painos.

Jari Sinkkonen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Hän on Pelastakaa Lapset ry:n ylilääkäri. Sinkkonen avaa kirjoissaan teoreettiset tekstit yleistajuisiksi. Hänen kirjojensa teemoja ovat lasten kasvun ja kehityksen vaiheet ja varsinkin poikalasten kohtaamat haasteet sekä isän merkitys lapsen kehityksessä. Keväällä 2011 Sinkkonen palkittiin arkkiatri Risto Pelkosen palkinnolla. Hänen uusin kirjansa on Timo Parvelan kanssa kirjoitettu Kouluun! Ekaluokkalaisen vanhemmille (2011).

Miten kirjoittaa kirjailijaelämäkerta
ke 25.4.2012 klo 18.00–19.30
Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki

Helena Ruuska
Pekka Tarkka
Jukka-Pekka Pietiäinen, puheenjohtaja

Miten kirjoittaa kirjailijaelämäkerta? Tietokirjailijaillassa keskustelevat Helena Ruuska sekä Pekka Tarkka, jotka ovat juuri julkaisseet uudet kirjailijaelämäkerrat. Helena Ruuska on kirjoittanut teoksen Marja-Liisa Vartio – kuin linnun kiljaisu. Pekka Tarkan uutuus on Joel Lehtosen elämäkerran toinen osa, joka kattaa vuodet 1918–1934. Keskustelun vetää Jukka-Pekka Pietiäinen.

FT Helena Ruuska toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana Helsingin normaalilyseossa ja kirjoittaa kirjallisuusarvosteluja Helsingin Sanomiin. Hän on toiminut 15 vuotta oppikirjailijana ja kirjoittanut äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjoja alakoulusta lukioon. Hänellä on kokemusta myös kustannusalalta.

FT Pekka Tarkka on kirjallisuudentutkija ja kääntäjä. Hän on kirjoittanut paljon Pentti Saarikoskea käsitteleviä teoksia ja toimittanut tämän kirjoja. Hän on myös tutkinut Joel Lehtosta, Paavo Rintalaa, Hannu Salamaa ja Jouko Tyyriä. Lisäksi hän on kirjoittanut keskustelukirjan Kapellimestari yhdessä Jukka-Pekka Sarasteen kanssa. Taiteen valtionpalkinnon hän sai 2010.

Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

Tilaisuudet järjestävät Suomen tietokirjailijat ry, Lukukeskus ja Kivi-talo Säätiö.

TERVETULOA!

Lisätietoja:
www.villakivi.com
dev.mediapool.fi/lukukeskus
www.suomentietokirjailijat.fi