Lukufiiliksen toimituskunta ja yhteystiedot

Lukufiilis on lukio- ja yläasteikäisille tehty kirjallisuuslehti verkossa www.lukufiilis.fi . Valtaosan jutuista kirjoittavat nuoret avustajat eri puolilta Suomea. Toimituskunnassa on mukana seitsemän nuorta.

Lehdessä arvioidaan vuodessa noin 50 kirjaa, joista kolmannes on nuortenkirjoja, muut yleistä kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja. Lehti kertoo myös kirjallisuuden ilmiöistä, lukemisesta ja kirjailijoista.

Verkkolehteä julkaisee Lukukeskus. Lukufiilis on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen.

Pöytälaatikot auki!

Lukufiilis kutsuu kaikkia 13-18-vuotiaita kirjoittajia! Haluaisimme julkaista tekstejäsi. Kirjoituskoulu tarjoaa joka lehdessä harjoituksia ja tehtäviä, joiden avulla voit päästää sisäisen kirjailijasi valloilleen. Tyyli ja sana on vapaa: voit lähettää meille novelleja, runoja, esseitä,..

Ohjeet: tekstin enimmäispituus on 2500 merkkiä (sis. välilyönnit). Lähetä teksti ja yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lukukeskus.fi, tai postilla osoitteeseen Lukufiilis / Villa Kivi, Linnunlauluntie 7, PL 8 – 00531 Helsinki.

Tilaa Lukufiilis!
Seuraa Lukufiilistä Facebookissa!

Päätoimittaja Terhi Rannela
Tamperelainen toimittaja ja kirjailija Terhi Rannela (s. 1980) on julkaissut 14 teosta, joihin kuuluu niin nuortenromaaneja, fantasiatrilogia kuin historiallinen romaanikin. Toimittajana Rannela on työskennellyt mm. nuortenlehti Demissä, tällä hetkellä hän toimittaa Suomen Kirjailijaliiton Kirjailija-lehteä Jani Saxellin kanssa sekä kirjoittaa kolumneja muun muassa Kalevaan ja Karjalaiseen. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi freelance-toimittajaksi vuonna 2008. Rannela myös vierailee Lukukeskuksen välittämillä koulu- ja kirjastovierailuilla aktiivisesti.

Toimitussihteeri Saara Oranen
Saara Oranen (s. 1984) toimii Lukukeskuksen tiedottajana. Saara vastaa Lukukeskuksen viestinnästä sekä Lukuviikko-hankkeesta. Saara on valmistunut Helsingin Yliopistosta pääaineenaan kotimainen kirjallisuus ja työskennellyt monipuolisesti eri kulttuuriorganisaatioissa, kuten Helsingin juhlaviikoilla sekä Avain-kustantamossa, viestinnän ja markkinoinnin parissa. Lukufiiliksessä Saara vastaa juttujen tilauksesta, yhteydenpidosta kirjoittajien kanssa sekä käytännön toimitustyöstä.

Lukufiiliksen toimituskunta:
Päätoimittaja Terhi Rannela
Toimitussihteeri ja vastaava toimittaja Saara Oranen
Opiskelija Iida Ahonen
Yläkoululainen Jessica Ellonen
Kustantaja Jukka Ihanus, Stellatum
Äidinkielenopettaja Tiina Kokkoniemi
Opiskelija Laura Kurki
Opiskelija Tuure-Eerik Niemi
Opiskelija Isla Parkkola
Yläkoululainen Siiri Pälli
Kriitikko Marika Riikonen

Lukufiiliksen taittaa Heikki Sallinen / Logopolis.

Ilmoitusmarkkinointi
Anne Paavilainen, Stellatum
puh. 0400 435 636
anne.paavilainen(at)stellatum.fi
Katso mediakortti