Tomi Purovaara Lukukeskuksen vs. toiminnanjohtajaksi

FM Tomi Purovaara on valittu lukemista edistävän Lukukeskus ry:n vs. toiminnanjohtajaksi 1.3.2013 alkaen. Purovaara hoitaa tehtävää Anu Laitilan äitiysvapaan ajan. Purovaara on aiemmin toiminut muun muassa Cirko – Uuden Sirkuksen Keskus ry:n ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajana. Hän on kirjoittanut useita sirkustietokirjoja sekä näytelmäkäsikirjoituksia.

Lukukeskus on Suomen ainoa lukemista edistävä järjestö ja kirjailijavierailujen välittäjä. Lukukeskus välittää vuosittain 850 kirjailijaesiintymistä, joista 70% on kouluissa ympäri Suomen. Lisäksi se järjestää lukukampanjoita, julkaisee kolmea kirjallisuusalan lehteä sekä toimii lukemisen ja lukutaidon asiantuntijajärjestönä.

Lukukeskuksen jäsenjärjestöjä ovat Finlands Svenska Författareförening, Kansanvalistusseura, Suomen arvostelijain liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen kirjastoseura, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Nuorisokirjailijat, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Suomen tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Anu Laitila, puh. 040 5647194
Tomi Purovaara, puh. 044 2987 531