Veikkaus toteutti Mirkan unelman ja Lukukeskus sai graafikon

Kuva3Veikkauksen 75-juhlavuoden kunniaksi järjestettiin Unelmien kesäduuni –kampanja. Kampanjan idea oli, että nuoret ammattilaiset, jotka syystä tai toisesta eivät olleet vielä onnistuneet löytämään töitä, saivat hakea kesätyöpaikkaa mistä tahansa kohteesta, jonka toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotolla eli veikkausvoittovaroilla. Ehdotuksia tuli kulttuurin, liikunnan, nuorisotyön ja tieteen puolelta. Huhtikuussa liikkeelle lähtenyt Unelmien kesäduuni –kampanja poiki kuutisensataa hakemusta Veikkaukselle.  Työpaikan sai seitsemän hakijaa. Yksi heistä on Mirkka Hautamäki, jonka kesätyöpaikaksi valikoitui Lukukeskus.

Miksi päätit hakea Veikkauksen unelmien kesätyöpaikkaa?

Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta siitä, että haluaisin ryhtyä kuvittajaksi. Turun ammattikorkeakoulusta valmistuttuani koin graafisen suunnittelun yleisestikin hyvin mielekkäänä työnä, mutta kuvittaminen siihen lisättynä olisi se unelmieni työ. Minulla ei ollut kovinkaan vahvaa käsitystä siitä, mihin suuntaan tätä kuvittamisunelmaa kannattaisi lähteä ensimmäisenä viemään. Veikkauksen Unelmien kesäduuni -kampanja tuntui juuri oikealta ensimmäiseltä siirrolta kohti kuvittajan työtä ja siksi päätin hakea.

Minkälainen on unelmiesi työpaikka?

Unelmieni työpaikka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen ja on uudelle avoin. Juuri valmistuneelle muotoilijalle kävi nopeasti selväksi, että uudistuminen tuntui olevan riittävän suuri kynnys työpaikoille, ettei sitä haluta ylittää. Työtä metsästävälle suunnittelijalle se tekee tilanteesta aika vaikean.
 

”Unelmat on saavutettavissa, kunhan päämäärä on aina kirkkaana mielessä!”

 

Miksi valitsit Lukukeskuksen unelmiesi kesätyöpaikaksi?

Lukukeskusta ehdotettiin minulle unelmieni kesätyöpaikaksi Veikkauksen toimesta. Lukukeskus vaikutti lupaavalta jo ensimmäisen puhelun aikana, jonka myötä päädyin perehtymään järjestön toimintaan tarkemmin. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Lukukeskuksessa olin todella vakuuttunut paikasta, ja tunneskaala oli kulkenut aallon lailla uteliaisuudesta intoon ja ihastukseen. Veikkaus osui ehdotuksellaan napakymppiin.

Mitä kaikkea työhösi Lukukeskuksessa kuuluu?

Työhöni kuuluu tällä hetkellä graafista suunnittelua nettisivuista aina painettaviin materiaaleihin ja osassa nettisivuprojekteja toimin myös toteuttajana. Kuvitustakin on moneen paikkaan tulossa, joten ihan asian ytimessä ollaan! Olenkin päässyt jo moneen projektiin mukaan ja vastaanotto on ollut päätä huimaavan upea.

Mikä merkitys luulet tällä kesätyöllä olevan jatkon suhteen?

Merkitys on ollut nyt jo valtava. Alkuperäinen viiden viikon kesätyö on jo muuttunut koko kesän mittaiseksi työksi. Verkostoitumismahdollisuudet ovat huikeat ja uusia kontakteja syntyy tiheään. Tästä voi parhaimillaan alkaa työntäyteinen ja vaiherikas elämänvaihe.

Mitä terveisiä lähettäisit unelmien työpaikasta haaveilevalle?

Ole sitkeä. Ja ole sitkeä varsinkin silloin, jos unelmiesi työpaikka liittyy kulttuuriin. Alan tilanne on haastava ja tekijöitä on paljon. Kannattaa tehdä useampikin suunnitelma, miten lähtee omaa unelmatyöpaikkaansa saavuttamaan. Itsellänikin on useita ja niistä voi olla joskus vielä hyötyä. Unelmaa ei pidä koskaan unohtaa, mutta sen saavuttamiseksi täytyy olla valmis käymään läpi useita välivaiheita, jotka voivat viedä runsaastikkin aikaa. Unelmat on saavutettavissa, kunhan päämäärä on aina kirkkaana mielessä!