Villa Kiven Tietokirjailijaillassa 15.4.2015 klo 18-19.30 vieraana Kristiina Koivunen

Mihin perustuu terroristijärjestö Isisin voima? Miksi Turkki on ollut haluton liittymään sen vastaiseen kansainväliseen liittoumaan?
Mitä tapahtuu maassa, joka on ottanut vastaan yli miljoona pakolaista Syyriasta?

Tervetuloa kevään toiseen Villa Kiven Tietokirjailijailtaan keskiviikkona 15. huhtikuuta 2015 klo 18.00–19.30. Vieraana on tietokirjailija Kristiina Koivunen.

Toimittaja ja valtiotieteiden tohtori Kristiina Koivunen on Lähi-idän asiantuntija. Koivunen on kirjoittanut lukuisia tietoteoksia, joissa käsitellään muun muassa kurdien asemaa ja kansanousua sekä sota-alueiden konflikteja Lähi-idän alueella. Vuosina 2009–2012 hän työskenteli yliopisto-opettajana Kurdistanin autonomisella alueella Pohjois-Irakissa. Tuoreessa teoksessaan Suuruudenhullu Turkki (2015, Into-Kustannus) Koivunen tarkastelee Turkkia eri näkökulmasta kuin mihin Suomessa on yleensä totuttu ja asettaa Turkin maantieteelliseen kontekstiinsa yhtenä Lähi-idän mahtavimmista maista.

Illan aikana Koivunen kertoo työstään tietokirjailijana ja valottaa ajankohtaisten tapahtumien kautta Turkin kulissien takaista poliittista peliä ja pyrkimyksiä.

Haastattelijana toimii Uudenmaan aluevastaava Eeva-Liisa Ryhänen.

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa. Kirjailijatalo Villa Kivi sijaitsee Töölönlahden rannalla Helsingissä osoitteessa Linnunlauluntie 7.

Tietokirjailijailta on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja: www.suomentietokirjailijat.fi, puh. 09 4542 250