Villa Kiven Tietokirjailijaillassa 25.2. vieraana Tapio Tamminen

Tervetuloa kevään ensimmäiseen Villa Kiven Tietokirjailijailtaan keskiviikkona 25. helmikuuta 2015 klo 18.00–19.30. Vieraana on tietokirjailija Tapio Tamminen.

Millaiset ovat länsinaapurimme kansankodin ideologiset juuret? Millä tavalla muukalaisvihamielisyyden uusi nousu eri puolilla Eurooppaa näyttäytyy tästä näkökulmasta?

Kulttuuriantropologi ja tietokirjailija Tapio Tamminen on tutkinut kollektiivisen identiteetin muovautumista. Tuoreimmassa teoksessaan Kansankodin pimeämpi puoli Tamminen on ottanut tutkimuskohteekseen Ruotsin maassa päätään nostaneen äärioikeistolaisuuden innoittamana. Tietokirjailijaillassa Tamminen kertoo sekä työstään tietokirjailijana että niistä historiallisista kehityskaarista, joita tarkastelemalla voidaan löytää selityksiä monille nykyajan ilmiöille niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Haastattelijana toimii Uudenmaan aluevastaava Eeva-Liisa Ryhänen.

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry yhteistyössä Lukukeskuksen ja Kivi-talo Säätiön kanssa. Kirjailijatalo Villa Kivi sijaitsee Töölönlahden rannalla Helsingissä osoitteessa Linnunlauluntie 7.

Tietokirjailijailta on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja: www.suomentietokirjailijat.fi toimisto@suomentietokirjailijat.fi p. 09 4542 250