Vinskin toimitus ja yhteystiedot

Vinski on 7–12-vuotiaiden kirjallisuuslehti. Alkuvuonna 2016 lehti siirtyy verkkoon ja on jatkossa kaikkien luettavissa.

Vinski antaa parhaat lukuvinkit ja puhuu kirjallisuudesta arkisen hauskasti ja värikkäästi. Ahmitaan, kysellään, visaillaan ja pidetään hauskaa kirjojen parissa! Suuren osan Vinskin kirja-arvosteluista kirjoittavat lapset itse.

Vinskissä painotetaan kotimaisia kirjoja ja kirjailijoita, ja sen sivuilla tutustutaan myös parhaisiin käännöskirjoihin. Kirjojen lisäksi esitellään lastennäytelmiä ja -elokuvia sekä kurkistetaan koulumaailmaan ja opitaan uutta harrastuksista.

Vinski on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsen.

Tilaa Vinski!

Seuraa Vinskiä Facebookissa!

Kuva Kari Hautala

Toimitussihteeri ja vastaava toimittaja Tuutikki Tolonen
tuutikki.tolonen(at)gmail.com

Tuutikki Tolonen (s. 1975) on aloittanut Vinskin toimitussihteerinä vuonna 2011.  Vinskin toimittamisen lisäksi hän kirjoittaa lastenkirjoja sekä opettaa sanataidetta lapsille ja nuorille mm. Annantalon taidekeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2001 hänelle myönnettiin lastenkulttuurin valtionpalkinto sanataidekasvatustyöstä.

Kuva Kari Hautala

Päätoimittaja Reetta Niemelä
Niemelä on aloittanut Vinskin päätoimittajana vuonna 2011. Hän kirjoittaa lasten tietokirjoja, runoja sekä lastenlaulujen sanoituksia. Niemelä on toiminut koulukirjailijana turkulaisessa koulussa vuodesta 2003 lähtien. Hän on myös ollut perustamassa lasten ja nuorten sarjakirjallisuuden Anni Polva- palkintoa Turkuun. Vapaa-ajalla hän viihtyy hevosten ja mehiläisten seurassa.

Vinskin toimituskunta
Päätoimittaja, kirjailija Reetta Niemelä
Toimitussihteeri ja vastaava toimittaja Tuutikki Tolonen
Kustantaja Jukka Ihanus
Tutkija, tietokirjailija Päivi Heikkilä-Halttunen
Sanataideohjaaja Maami Snellman
Luokanopettaja, oppikirjailija Minna Katajamäki
Kirjaston lasten ja nuorten vastaava, erikoiskirjastovirkailija Marita Nuto
Luokanopettaja, oppikirjailija, Netlibris-koordinaattori Henna Ylihärsilä

Vinskin taittaa Liisa Kallio.