Etusivu > Uutiset >

Lukukeskus järjestää 100 kirjailijavierailua kirjastoissa OKM:n tuella

Lukukeskus järjestää 100 kirjailijavierailua kirjastoissa OKM:n tuella

Opetus- ja kulttuuriministeriö on osoittanut 100 000 euron hankemäärärahan Lukukeskus ry:lle kirjailijavierailujen järjestämiseksi yleisissä kirjastoissa. Tällä määrärahalla on tarkoitus järjestää noin sata kirjailijavierailua kevään ja syksyn 2025 aikana.

Yleiset kirjastot voivat hakea avustusta Lukukeskukselta 15.10.2024 asti. Ilmoitamme mukaan päässeille marraskuun aikana.

Vierailuista päätettäessä etusijalla ovat ne kirjastot, joissa ei viime vuosina ole vieraillut kirjailijoita. Kirjastovierailut on suunnattu sekä aikuisille että lapsille, ja ne sisältävät myös ruotsinkielisiä tapahtumia. Lisäksi vierailuissa huomioidaan maahanmuuttajat.

”Kirjailijavierailut lisäävät kirjailijoiden työmahdollisuuksia, ja samalla innostavat ihmisiä lukuharrastuksen pariin”, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala.

Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Emmi Jäkön mukaan kirjailijavierailut tuovat kirjallisuuden tekijät ja lukijat yhteen, ja tutkitusti lisäävät lukuintoa ja kiinnostusta kirjoihin. ”Lapselle kirjailijan kohtaaminen on elämys ja kirjailija tärkeä lukemisen ja kirjoittamisen esikuva”, iloitsee Emmi Jäkkö.

Lukukeskus välittää ainoana Suomessa järjestelmällisesti kirjailijavierailuja, jotka edistävät lukuintoa ja lisäävät kirjailijoiden toimeentuloa. Lukukeskuksen vierailupalvelusta löytyy yli 1000 kirjallisuuden alan ammattilaista. Lukukeskuksen kirjailijavierailupalvelussa tehdään vuosittain noin 2000 tilausta. Palvelun kautta tilatut kirjailijat esiintyvät mm. kouluissa, kirjastoissa, kulttuuritapahtumissa ja kirjamessuilla.

Kirjastot voivat hakea kirjailijavierailua tällä lomakkeella

Lisätietoja: Lukukeskuksen tuottaja Suvi Alanko: suvi.alanko(at)lukukeskus.fi, puh. 050 413 9512.