Koti >

Toiminta

Lukukeskuksen toiminta

Lukukeskus työskentelee lukemisen ja lukutaidon tasa-arvon puolesta hankkeissa, erilaisilla kampanjoilla ja julkaisutoiminnalla. Hanketyö ja muu toiminta perustuu tutkittuun tietoon ja konkreettisiin toimiin. Toimintamme on vaikutuksiltaan laaja-alaista ja tähtää pitkäjänteiseen muutokseen. Tutkitun tiedon avulla Lukukeskus vaikuttaa siihen, että yhteiskunnassa puhutaan lukutaidosta ja lukemisesta ja sitä arvostetaan ja tuetaan.

Lue lapselle

Lue lapselle -hankkeen tavoitteena on innostaa pienten lasten vanhempia lukemaan ääneen lapsille ja jakaa tietoa lapselle lukemisen tärkeydestä. Lukulahja lapselle -ohjelma on osa Lue lapselle -hanketta. Neuvolassa jaettavien Lukulahja lapselle -kirjakassien tavoitteena on mahdollistaa tasavertaiset mahdollisuudet varhaislukemiseen kaikille perheille.

Lukuviikko

Kirjailijavierailut

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja kouluihin, kirjastoihin, yksityistilaisuuksiin tai vaikka työelämän tarpeisiin. Vierailuja ja työpajoja toteutetaan myös virtuaalisesti. Lukukeskuksen vierailupalvelussa valittavana on lähes 1000 valovoimaista esiintyjää kirjailijoista kuvittajiin ja käsikirjoittajista kääntäjiin. Tutustu eri vierailumalleihin ja esiintyjiin Kirjailijavierailupalvelussa.

Lukukeskus julkaisee

Lukukeskus kerää ja jakaa tietoa lukemisesta yleisölle, medialle ja vaikuttajille. Lukukeskus julkaisee kahta kirjallisuuslehteä.

Työelämäpalvelut

Tilaa uutiskirje

Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen