Etusivu >

KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolku

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Lukukeskus on mukana Espoon kaupungin KULPS – kulttuuri ja liikuntapolussa. Polut vievät Espoon peruskoulujen oppilaat ja opettajat uusiin oppimisympäristöihin kulttuurin, liikunnan ja kirjaston ammattilaisten johdolla.

Espoon kaupunginkirjasto tarjoaa Espoon peruskouluille tilaisuuden osallistua Lukukeskuksen järjestämälle kirjailijavierailulle osana KULPSin kirjastopolkua. Kirjailijavierailujen ja työpajojen kesto vaihtelee 45 minuutista 1,5 tuntiin.

KULPS-yhteistyöstä saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja palaute hyvin kiittävää. KULPS -kirjailijavierailutoiminta on integroitu Kirjastopolkuun.

Alakoulujen ja yläkoulujen ilmoittautuminen on auki Espoon KULPS-sivustolla. Voitte ilmoittautua vierailulle, vaikka olisitte osallistumassa muuhun Kirjastopolun palveluun.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Espoon kaupungin nettisivuilla: KULPS-kirjastopolku

 

Lukuvuoden 2023-2024 KULPS-kirjailijavierailut ja -työpajat:

Antti Halme: Sankaripaja – taotaan yhdessä elävä legenda

Agentti Marie Curious? Hämppäripoika? Haltijakuningatar? Cowboy John Hurjavaara? Millainen on sinun ikioma sankarisi? Tässä työpajassa se herää henkiin. Pohdimme koukuttavan sankarin reseptiä, suunnittelemme oman sankarin hahmolomakkeen avulla ja tutustumme tarinankerronnan saloihin. Kuulemme myös kirjailijan työstä ja tarinaaiheiden ideoinnista. Työpaja innostaa kirjoittamaan omista lähtökohdista käsin, oman sankarihahmon kautta.

Harri Hertell: Absurdit aakkoset -työpaja

Runoilija Harri Hertellin (s.1985) koululaistyöpajoissa perehdytään aakkosiin, runouteen ja erilaisiin kiinnostaviin sekä hieman erikoisiinkin sanoihin Hertellin kuvitettua Absurdit aakkoset -runoteosta hyödyntäen. Osallistavissa työpajoissa lapsien sanavarasto sekä käsitys runoudesta ja runoilijan työstä laajenee hauskojen esimerkkien sekä keskustelujen myötä. Työpajat soveltuvat erityisesti 1. ja 2. luokan oppilaille.

Vuokko Hurme

Lastenkirjailija Vuokko Hurmeen johdolla tutustutaan kirjailijan työhön ja Hurmeen kirjoittamiiin lastenkirjoihin. Työpajassa oppilaat pääsevät myös lukemaan, kokemaan sekä tekemään omin käsin.

Ansu Kivekäs

Kirjailijavierailulla kerron, mistä löydän ideoita tarinoihini, miten kirja syntyy ja millaista on kirjailijan työ. Keskustelen oppilaiden kanssa lukemisesta, keksimisestä ja kirjoittamisesta. Innostan oppilaita kirjoittamiseen ja ilmaisun vapauteen – tarinoissa kaikki on mahdollista! Uskon, että kirjoittaminen on joskus väylä lukemiseen, kirjojen kiehtovaan maailmaan. Työpajoissa voimme keksiä mm. uusia sanoja ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Luomme pieniä tarinoita tai ainakin niiden alkuja.

Roope Lipasti

Roope Lipastin tuotannosta löytyy jokaiselle luokka-asteelle jotain – Lätkä-Laurit, Aavepartiot sekä vaikkapa historialliset seikkailukirjat ovat suosittuja koululaisten parissa. Kirjailijavierailuillaan Roope kertoo kirjojensa ja ylipäänsä tarinoiden synnystä, lukemisesta, kirjailijantyöstä sekä lukee pieniä makupaloja omista kirjoistaan. Esitystä varten ei tarvitse valmistautua, mutta jos oppilaat haluavat, heillä on aina myös mahdollisuus esittää kysymyksiä. Toki on mukavaa, jos kirjailijan tuotanto on edes hiukan tuttu jo entuudestaan!

Veera Salmi

Veera Salmi on kirjoittanut kirjoja kaikenikäisille, varhaiskasvatusikäisten kuvakirjoista nuorten aikuisten romaaneihin. Pääpaino tuotannossa on alakouluikäisissä. Hän tekee kirjailijavierailuja kouluihin ja kirjastoihin. Varhaiskasvatusikäisille ja 1-2-luokkalaisille on myös työpajoja. Vierailuilla hän kertoo ryhmän iän, kiinnostuksen ja toiveet huomioiden tarinallisesti omasta työstään kirjailijana, esimerkiksi siitä, millaista on työskennellä päivittäin mielikuvitusmaailmoissa kuvitteellisten hahmojen parissa.