KULPS

Lukukeskus on mukana Espoon kaupungin KULPS-hankkeessa

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolun luokka-astekohtaiset polut tarjoavat espoolaisille peruskoululaisille liikuttavia kokemuksia, kohtaamisia ja elämyksiä lukuvuoden ympäri. Polut vievät Espoon peruskoulujen oppilaat ja opettajat uusiin oppimisympäristöihin kulttuurin, liikunnan ja kirjaston ammattilaisten johdolla.

Lukukeskus on vuodesta 2012 tarjonnut kaikille Espoon peruskouluille mahdollisuuden tilata kirjailijavieras. Lukuvuonna 2018-2019 Lukukeskuksen KUPLS -tarjottimelta voi valita vierailuja seuraavilta kirjailijoilta, käsikirjoittajilta ja sarjakuvataiteilijalta: Riikka Ala-Harja (4.-6.lk), Kaisa Happonen (3.-6.lk), Tomi Kontio (3.-10.lk), Melli Maikkula (3.-10.lk), Veera Salmi (3.-6.lk), Silja Sillanpää (3.-10.lk), Saku Heinänen (4.-10.lk), Nadja Sumanen (7.-10.lk), Elina Pitkäkangas (7.-10.lk) ja Milla Paloniemi (7.-10.lk)

Katso kirjailijavierailujen esittelyt

Lukukeskus tuottaa Espoon peruskouluille myös ”Kirjailijakouluja”, joissa kirjailijat vetävät työpajoja 3.-10. luokan oppilaille. Työpajoja vetävät: Reeta Aarnio, Riika Ala-Harja, Kaisa Happonen, Tuutikki Tolonen, Katri Tapola, Joonas Lehtimäki, Antti Halme, Melli Maikkula ja Nadja Sumanen.

Katso työpajojen esittelyt

Yhteistyö Espoon kaupungin kanssa antaa toimivan mallin kehittää yhteistyötä myös muiden Suomen kuntien kanssa. KULPS-yhteistyöstä saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja palaute hyvin kiittävää.

KULPS! -kirjailijavierailutoiminta on integroitu Kirjastopolkuun.

”Innostava ja vangitseva puhuja isollekin porukalle kerralla. Jaksoi myös vastata upeasti oppilaiden kysymyksiin ja olla läsnä kiireettömästi. Oppilaiden puheissa kirjailijavieras pysyi vielä pitkään.”

”Paras palkkio oli, kun seuraavalla kirjoitelman kirjoituskerralla eräs poika, joka ei hallitse oikeinkirjoitusta ja pitää kirjoittamista vaikeana, totesi luokkakavereilleen: ’Ei ekaks tarvitse miettiä oikeinkirjoitusta. Mä vaan annan tekstin tulla. Niin Aleksis neuvo. Mä katon kirjoituksen sit myöhemmin.’ Ja poika kirjoitti pisimmän kirjoitelmansa koskaan.”