Etusivu >

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Lukukeskus on mukana Espoon kaupungin KULPS – kulttuuri ja liikuntapolussa. Polut vievät Espoon peruskoulujen oppilaat ja opettajat uusiin oppimisympäristöihin kulttuurin, liikunnan ja kirjaston ammattilaisten johdolla.

Lukukeskus on tarjonnut jo yhdeksän vuoden ajan Espoon peruskouluille mahdollisuuden tilata kirjailijavieras. Kirjailijavierailut kestävät 45 min, ja niihin mahtuu montakin luokkaa kerrallaan. Työpajat kestävät 90 min, ja maksimiosallistujamäärä on 25 oppilasta. Syksyn 2021 kirjailijavierailut toteutetaan etävierailuina.

Lukukeskuksen virtuaalinen kirjailijavierailu on elämys ja tuo kirjallisuuden lähelle oppilaita. Virtuaaliset vierailut ovat olleet todella pidettyjä, ja nyt jokaisella Espoon koululla on mahdollisuus saada yhteinen virtuaalivierailu oman koulun 4. luokkalaisille! Valittavina on valovoimaisia kirjailijoita.

Katso Kulps-kirjailijoiden esittelyt

Ilmoittaudu syksyn virtuaalivierailulle

KULPS-yhteistyöstä saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja palaute hyvin kiittävää. KULPS -kirjailijavierailutoiminta on integroitu Kirjastopolkuun.

”Innostava ja vangitseva puhuja isollekin porukalle kerralla. Jaksoi myös vastata upeasti oppilaiden kysymyksiin ja olla läsnä kiireettömästi. Oppilaiden puheissa kirjailijavieras pysyi vielä pitkään.”

”Paras palkkio oli, kun seuraavalla kirjoitelman kirjoituskerralla eräs poika, joka ei hallitse oikeinkirjoitusta ja pitää kirjoittamista vaikeana, totesi luokkakavereilleen: ’Ei ekaks tarvitse miettiä oikeinkirjoitusta. Mä vaan annan tekstin tulla. Niin Aleksis neuvo. Mä katon kirjoituksen sit myöhemmin.’ Ja poika kirjoitti pisimmän kirjoitelmansa koskaan.”