Etusivu >

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Lukukeskus on mukana Espoon kaupungin KULPS – kulttuuri ja liikuntapolussa.

KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolun luokka-astekohtaiset polut tarjoavat espoolaisille peruskoululaisille liikuttavia kokemuksia, kohtaamisia ja elämyksiä lukuvuoden ympäri. Polut vievät Espoon peruskoulujen oppilaat ja opettajat uusiin oppimisympäristöihin kulttuurin, liikunnan ja kirjaston ammattilaisten johdolla.

Lukukeskus on tarjonnut jo kahdeksan vuoden ajan kaikille Espoon peruskouluille mahdollisuuden tilata kirjailijavieras. Kirjailijavierailut kestävät 45 min, ja niihin mahtuu montakin luokkaa kerrallaan. Työpajat kestävät 90 min, ja maksimiosallistujamäärä on 25 oppilasta.

Lukuvuonna 2019-2020 Lukukeskuksen KUPLS -tarjottimelta voi valita vierailuja seuraavilta kirjailijoilta, käsikirjoittajilta ja sarjakuvataiteilijoilta: Saku Heinänen, Sini Helminen, Siri Kolu, Tomi Kontio, Anniina Mikama, Elina Rouhiainen, Veera Salmi, Silja Sillanpää, Nadja Sumanen ja Katri Tapola.

Katso kirjailijavierailujen esittelyt

Lukukeskus tuottaa Espoon peruskouluille myös ”Kirjailijakouluja”, joissa kirjailijat vetävät työpajoja 3.-10. luokan oppilaille. Työpajoja vetävät: Reeta Aarnio, Antti Halme, Joonas Lehtimäki, Tomi Pulkkinen, Nadja Sumanen, Katri Tapola ja Tuutikki Tolonen.

Katso työpajojen esittelyt

KULPS-kirjailijavierailuiden ilmoittautumissivu

Yhteistyö Espoon kaupungin kanssa antaa toimivan mallin kehittää yhteistyötä myös muiden Suomen kuntien kanssa. KULPS-yhteistyöstä saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja palaute hyvin kiittävää.

KULPS! -kirjailijavierailutoiminta on integroitu Kirjastopolkuun.

”Innostava ja vangitseva puhuja isollekin porukalle kerralla. Jaksoi myös vastata upeasti oppilaiden kysymyksiin ja olla läsnä kiireettömästi. Oppilaiden puheissa kirjailijavieras pysyi vielä pitkään.”

”Paras palkkio oli, kun seuraavalla kirjoitelman kirjoituskerralla eräs poika, joka ei hallitse oikeinkirjoitusta ja pitää kirjoittamista vaikeana, totesi luokkakavereilleen: ’Ei ekaks tarvitse miettiä oikeinkirjoitusta. Mä vaan annan tekstin tulla. Niin Aleksis neuvo. Mä katon kirjoituksen sit myöhemmin.’ Ja poika kirjoitti pisimmän kirjoitelmansa koskaan.”