Etusivu >

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Kulttuuri- ja liikuntapolku KULPS

Lukukeskus on mukana Espoon kaupungin KULPS – kulttuuri ja liikuntapolussa. Polut vievät Espoon peruskoulujen oppilaat ja opettajat uusiin oppimisympäristöihin kulttuurin, liikunnan ja kirjaston ammattilaisten johdolla.

Lukukeskus on tarjonnut jo yhdeksän vuoden ajan Espoon peruskouluille mahdollisuuden tilata kirjailijavieras. Kirjailijavierailut kestävät 45 min, ja niihin mahtuu montakin luokkaa kerrallaan. Kevään 2022 kirjailijavierailut toteutetaan etävierailuina.

Lukukeskuksen virtuaalinen kirjailijavierailu on elämys ja tuo kirjallisuuden lähelle oppilaita. Virtuaaliset vierailut ovat olleet todella pidettyjä, ja nyt Espoon 1.-6. luokilla on mahdollisuus tavata etänä oikea kirjailija! Yhteen vierailuun mahtuu viisi luokkaa. Valittavina on valovoimaisia kirjailijoita.

Katso Kulps-kirjailijoiden esittelyt

Ilmoittaudu kevään virtuaalivierailulle

Pienryhmien on edelleen mahdollista tiedustella kirjailijavierailuja sähköpostilla petra.rukkinen@espoo.fi.

KULPS-yhteistyöstä saadut kokemukset ovat olleet erinomaisia, ja palaute hyvin kiittävää. KULPS -kirjailijavierailutoiminta on integroitu Kirjastopolkuun.

”Innostava ja vangitseva puhuja isollekin porukalle kerralla. Jaksoi myös vastata upeasti oppilaiden kysymyksiin ja olla läsnä kiireettömästi. Oppilaiden puheissa kirjailijavieras pysyi vielä pitkään.”

”Paras palkkio oli, kun seuraavalla kirjoitelman kirjoituskerralla eräs poika, joka ei hallitse oikeinkirjoitusta ja pitää kirjoittamista vaikeana, totesi luokkakavereilleen: ’Ei ekaks tarvitse miettiä oikeinkirjoitusta. Mä vaan annan tekstin tulla. Niin Aleksis neuvo. Mä katon kirjoituksen sit myöhemmin.’ Ja poika kirjoitti pisimmän kirjoitelmansa koskaan.”