Etusivu >

KULPS – kulturstigar för stadens grundskolor

KULPS – kulturstigar för stadens grundskolor

Läscentrum är med i Esbo stads KULPS-kulturstigar. Stigarna tar elever och lärare i Esbos grundskolor till nya inlärningsmiljöer under ledning av proffs inom kultur, idrott och bibliotek. KULPS-författarbesöken är en del av biblioteksstigen.

Författaruppträdanden inom ramen för Kulps! sker på bibliotek. Projektet har utvidgats så att det numera gäller alla årskurser från åk 1 till och med gymnasiet. Gå in på moodle eller kontakta närmaste svenskspråkiga bibliotekspedagog om du vill veta mera.

Mer info hittar du på Esbo stads webbplats: KULPS-biblioteksstigen

 

Maria Sann

Maria Sann berättar om hur det går till när man skapar en bilderbok. Hon visar olika arbetsskeden ut sin process från skiss och bildmanus till färdig bok. Som exempel använder hon bilderboken Skelettet.

Annika Sandelin

Annika Sandelin berättar om hur det är att arbeta som författare, om processen från en lös idé till en färdig bok och om samarbetet med illustratörer. Hon har skrivit barnböcker i olika genrer, både bilderböcker, poesiböcker och kapitelböcker, bl.a. serien Yokos nattbok.

Annika Sandelin är mera spontan än strukturerad och är inte rädd för att bjuda på hon själv. Hennes författarbesök brukar variera ganska mycket till sitt innehåll, beroende på hur aktiva eleverna är och vad de är intresserade av. Sandelin kan också ge skrivtips och hålla dikt- eller andra workshopar.

Julia Wickholm

Under besöken berättar Julia Wickholm om hennes skrivande och läsande, och hur dessa hängt ihop i hela hennes liv. Wickholm beskriver hur skrivprocessen gick till för hennes debutbok och hur hon hittar idéer för nya projekt. Julia Wickholm berättar om vad böcker betytt för henne och hur lycklig det gör henne att läsa något riktigt bra, och hur skrivandet kan få finnas utan att det behöver ”bli” något. I slutet håller Wickholm en rolig skrivövning och svarar på eventuella frågor.

Eva Frantz

Eva Frantz pratar gärna om skrivandet, spänning, skräck och deckare. Eftersom Frantz skriver både för barn och vuxna anpassar hon gärna framträdandet enligt elevernas ålder.

Frantz kan också svara på frågor om hur det är att arbeta inom media. Till exempel hur det är att arbeta med Eurovision Song Contest eller relationspodden Norrena & Frantz.