Etusivu >

KULPS! - kulturstigar för stadens grundskolor

KULPS! – kulturstigar för stadens grundskolor

Lukukeskus-Läscentrum är med i Esbos projekt KULPS! Projektet består av olika motions- och kulturstigar för stadens grundskolor. KULPS! erbjuder upplevelser och möten som berör under hela skolåret. Eleverna får en möjlighet att träffa professionella från olika yrkesområden, i nya miljöer.

Författaruppträdanden inom ramen för Kulps! sker på bibliotek.

Projektet har utvidgats så att det numera gäller alla årskurser från åk 1 till 9.

Gå in på moodle eller kontakta närmaste svenskspråkiga barnboksbibliotekarie om du vill veta mera.

Kulps! författarbesök läsåret 2022-2023

 

Anna Härmälä åk 1-3

Under besöket berättar jag om mina böcker. Jag visar min berättarteknik med hjälp av egna bilder och texter, berättar om processen och visar skisser. Som dyslektiker känns det extra fint att få presentera sig som författare. Vi avslutar med en kreativ uppgift, som kan vara allt från att vi tillsammans hittar på en berättelse med karaktärer som jag illustrerar, en improvisationsuppgift i seriekonst eller så kan vi designa personliga vykort. Vi brukar ha roligt!

Linda Bondestam åk 1-9

Jag berättar gärna om mitt liv som bilderbokskonstnär, hur det går till när man samarbetar med intressanta författare och hur det är att skapa ensam. Det kan vara både fantastiskt roligt och otroligt svårt.
Jag kan också ge en uppgift så att eleverna skapar en egen liten bok eller konstverk. Jag tar med mej olika spännande collagematerial.

Malin Klingenberg åk 1-9

Under författarbesöket presenterar jag mina böcker, jag berättar om hur jag samlar på mig bokidéer, och om hur processen från idé till bok ser ut. Jag förklarar också vad jag egentligen gör när jag jobbar som författare. I slutet på varje besök brukar jag svara på frågor, som eleverna har förberett på förhand.

Hanna Lundström åk 4-6

Under författarbesöken presenterar jag mig själv genom att berätta om böckerna jag skrivit: Rassel prassel- serien och Bilskelettet – sju berättelser. Jag ger en inblick i vad som har format mig till den läsare och skribent jag är idag och pratar gärna om hur viktigt det är att hitta böcker att gilla. Under besöket får eleverna dessutom en förståelse för hur dikter och berättelser kan bli till. För att uppmuntra till eget skrivande delar med mig av kreativa skrivövningar som eleverna kan göra efteråt.

Maria Turtschaninoff åk 7-9

Under mitt besök berättar jag om min envisa väg till skrivandet och hur jag övervunnit många monster på vägen: kravet på perfektion, uppfattningen om vad som är fint att skriva, tron att idéer dyker upp färdigt formade och att en bra text aldrig kräver omskrivning. Jag berättar också om hur jag bygger upp en berättelse, med exempel ur någon av mina böcker som eleverna bekantat sig med på förhand. Och så ger jag mina bästa tips för den som vill bli bättre på att skriva!