Hem >

Verksamhet

Läscentrums verksamhet

Läscentrum arbetar för jämlik läsning och läskunnighet med hjälp av olika projekt, kampanjer och publikation. Projektarbetet bygger på forskningsresultat och konkret verksamhet. Projekten har utbredd effekt och siktar på långsiktig förändring. Nedan kan du bekanta dig med Läscentrums aktuella projekt.

Läs för barnet

Läs för barnet -projektets målsättning är att inspirera föräldrar till små barn att läsa högt för barnen. Programmet En läsgåva till barnet är en del av projektet Läs för barnet. En läsgåva till barnet är en bokkasse, som rådgivningarna kan dela ut till familjer, med syfte att erbjuda alla barnfamiljer i Finland jämlika möjligheter till tidig läsning.

Läsveckan

Författarbesök

Läscentrum förmedlar författarbesök och verkstäder till skolor, bibliotek, privata tillställningar eller till exempel på arbetsplatser. I Läscentrums bokningstjänst hittar du författare inom fakta och fiktion, dramatiker och manusförfattare, översättare, illustratörer och serietecknare. Vi har ett utbud på ca 1000 proffs på det litterära fältet. Bekanta dig med dem på besöktjänsten.

Läscentrums publikationer

Läscentrum sammanställer fakta om läsning och läskunnighet och verkar som sakkunnig i nationella och internationella nätverk. Läscentrum ger ut två litteraturtidningar.

Andra projekt och kampanjer

Beställ nyhetsbrev

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn