Etusivu >

En läsgåva till barnet

En läsgåva till barnet

I En läsgåva till barnet -programmet får varje baby en bokkasse i samband med ett besök till rådgivningen. Kassen innehåller en bok med rim och ramsor för spädbarn och en samling godnattsagor för barn i lekåldern. Dessutom innehåller kassen ett Läs för barnet -läsmått, kort med ramsor och en inbjudan till biblioteket. Rådgivningarna kan beställa kassar gratis.

I Babyns första bok som delas ut på rådgivningarna har man inte på flera år påmint föräldrar om hur viktigt det är att regelbundet läsa tillsammans. Tidigare har det funnits en stark tradition av att läsa för barn och besöka bibliotek i Finland.

Genom att regelbundet läsa högt för barnet, kan man påverka utvecklingen av barnets kunskaper, fantasi och emotionella färdigheter. Broschyren Läs för barnet och webbplatsen instruerar och stöder alla familjer i fritidsläsning oberoende av social, språklig och ekonomisk bakgrund. Bara genom att upplysa föräldrar garanterar man att barn kan ta del av den litterära traditionen och utvecklas som läsare på ett jämlikt sätt. Genom upplysning kan man se till att svag läskunnighet inte går i arv. På webbplatsen Läs för barnet har vi samlat fakta om hur viktigt det är att läsa högt. Där finns också lästips för barn i olika åldrar, rim, ramsor och dikter.

Beställ nyhetsbrev

Jag har läst och godkänner integritetspolicyn